Notes de premsa

Xerrada de l’exministre sandinista, Fernando Cardenal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 27/02/2007

ndo Cardenal, jesuïta nicaragüenc i ministre d'educació del govern sandinista, pronunciarà aquest dimecres 28 de febrer, a les 20:00 h a l'Arxiu Històric Municipal la conferència «Por que fui Sandinista», organitzada per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

Cardenal serà a Reus invitat pel Comité Oscar Romero, ONG membre del Consell Municipal de Solideritat i Cooperació. Actualment treballa amb l'ONG Fe y Alegria, que es dedica a promoure l'educació en les classes populars a l'Amèrica Central i del Sud.
L'any 1976, Cardenal es va presentar davant el Congrés de Diputats dels Estats Units, per denunciar les injustícies de la dictadura d'Anastasio Somoza que amb els seus militars torturava als camperols. Sent ministre del govern sandinista, l'any 1980 va estar al capdavant de la campanya per l'alfabetització a Nicaragua en la qual 60.000 mestres i universitaris sortiren per tots els racons de Nicaragua a ensenyar a llegir i escriure a la seva població. La campanya va aconseguir que l'analfabetisme baixés del 60% al 12%.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.