Notes de premsa

Les activitats de l’Espai d’Informació Ambiental

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 28/02/2007

ai d’Informació Ambiental ofereix aques dimecres 28 de febrer la jornada tècnica «Mou-te amb el planeta. Mobilitat i canvi climàtic», a càrrec de l'Associació per la promoció del Transport Públic (APTP) amb la participació de la Regidoria de Medi Ambient, la Regidoria d'Educació i Família i la Regidoria de Via Pública.

En la jornada es mostraran els principals efectes que la mobilitat quotidiana produeix en el canvi climàtic i es reflexionarà sobre la necessitat de plantejar-nos una mobilitat més humana, convertint els vianants en protagonistes i el transport públic en l’eix del desenvolupament de les infraestructures.
D’altra banda, el dijous 1 de març s’impartirà un Taller de conducció eficient. En dues sessions, de matí i tarda (de 9:00 a 13:00 h i de 15:00 a 19:00 h). El curs, a càrrec del RACC amb el finançament de l’ICAEN, té per objecte mostrar i posar en pràctica tècniques per conduir estalviant combustible, una manera de conduir que combina avantatges ecològiques i econòmiques. Per a registrar les inscripcions cal posar un email a [email protected] o bé trucar al 977 010 088 indicant nom, número de telèfon i la sessió de matí o tarda. El curs es gratuït i les plaçes són limitades.
Algunes dades d’interés:
• Amb una conducció eficient es pot estalviar fins a un 20% de combustible, a més de reduir el cost de manteniment del vehicle.
• El 30% dels viatges en cotxe fan distàncies inferiors a 3 Km, i la seva ocupació mitjana és d’1,3 persones per vehicle.
• Al 80% dels vehicles, quan circulen, van ocupats habitualment per una sola persona.
• El transport públic representa només el 2,1% de les emissions total de gasos d’efecte invernacle.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.