Notes de premsa

La plantació de 400 arbres a la 2a plantada popular al barranc del Roquís

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 2/03/2007

a 400 exemplars d’alzina, pi pinyoner i pi blanc es plantaran aquest diumenge 4 de març a les 11:00h al parc del Roquís, entre els carrers de Joan Fuster i d'Ignasi Iglésies, al polígon Mas de les Ànimes. L’acte es fa en el marc de la 2a Plantada Popular que organitzen l'Àrea de Medi Ambient i el grup ecologista Gepec, amb ola col·laboració de la Brigada Municipal i l'Escola d'Horticultura.

El barranc del Roquís és un àmbit en el qual s’està treballant per la seva restauració des de diferents àrees de l’Ajuntament, per tal de restaurar-lo d’una forma diferent i donar-li un aire més natural i de caràcter més forestal i no tant ornamental com pot ser una zona verda de dins de la zona urbana de Reus. Aquest diumenge es plantaran espècies autòctones com són alzina (150 unitats), pi pinyoner (150 unitats) i pi blanc (100 unitats). La plantació es farà a la zona entre la llera del barranc i la variant sud, en l’esplanada que està al mateix nivell que el carrer, però més pròxima a la variant, i que pertany a antics camps de conreu d’avellaner i d’olivera.
L’estat general del barranc ha millorat molt positivament des que s’hi va començar a actuar el 2004, passant d’una zona infravalorada, on els abocaments de runa i altres objectes era habituals tant des de dalt del barranc com des de la mateixa llera, a una ubicació sense residus, on es poden tenir estones de lleure. En definitiva, durant aquests anys s’ha dignificat la zona sense canviar els perfils irregulars produïts per l’erosió normal del barranc i que el caracteritzen i s’han establerts les bases per a la seva recuperació.
Es valora molt positivament la progressió de l’estat general del barranc des de la primera actuació, on es va canviar la direcció de la degradació a què el barranc estava destinat si no si hagués actuat. Al no ser un projecte d’enjardinament intensiu cal donar-li temps per al creixement dels arbres i la restauració de les condicions ecològiques naturals.
Actuacions realitzades
- Des de 2002. Plantacions i arranjaments a càrrec del Servei d’Enginyeria i Mas Carandell a la part superior del barranc del Roquís.
- Desembre 2004. Neteja dels residus del barranc del Roquís i es tanca l’entrada
- Febrer de 2005. Neteja manual de residus i desbrossat
- 6 Març de 2005. Primera plantada popular
- 2005-2006. Manteniment de les plantacions a càrrec del mòdul de reforestació de Mas Carandell i de Brigades Municipals de l’Ajuntament de Reus.
- Febrer de 2006. Recompte de la supervivència de la plantació.
- Març de 2006. Jornada de treball amb la illeta , plantació de suport, retirada dels arbres morts i de residus en la llera del barranc.
- 2006-2007. Manteniment a càrrec de Brigades Municipals.
- 20 de gener de 2007. Recuperació de l’antic camí mitjançant gual de creuament del barranc. Creació d’un itinerari per a la celebració del CROSS i creació d’un pont de fusta per a salvar el desnivell d’una rasa de desguàs de l’aigua. Reus Esport i Lleure.
- 7 de febrer de 2007. Recompte de la supervivència de les plantes i extracció dels protectors dels exemplars morts. Desbrossat de les plantes invasores.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.