Notes de premsa

Localitzat un refugi antiaeri al carrer de la Girada

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 26/03/2007

cs municipals de l’Arxiu Històric i de l’Institut de Museus han inspeccionat el matí d’aquest dilluns 26 de març un refugi antiaeri localitzat a causa dels treballs de canalització del servei d’aigua al carrer de la Girada, al barri del Carme.

Es tracta del refugi denominat de la Patacada, que recorre pel subsòl part del barri del Carme. Segons la documentació de l’Arxiu Municipal, el refugi es va començar a construir el 30 d’octubre de 1937. Tenia set entrades, una a l’interior de l’actual facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili, dos al carrer de Sant Llorenç, dos al carrer del Sol i dos més al carrer de Sant Pancraç. El gruix de les galeries, però, se situa just sota la plaça de la Patacada.
El refugi té una profunditat de 8,28 metres, i arriba a un màxim de 9,72 just sota l’actual facultat de Medicina. L’amplada del corredor és d’1,20 metres, tot i que en punts no arriba al metre.
Alertada pels veïns de la zona, la Guàrdia Urbana ha precintat aquest matí l’accés al refugi. En les pròximes hores es tancarà l’entrada amb planxes metàl·liques i es vallarà l’entorn. Igualment, es tallarà la circulació de vehicles pel carrer de la Girada mentre durin les obres de canalització d’aigües que s’hi estan executant.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.