Notes de premsa

L’Àrea de Medi Ambient avalua els nivells de CO2 que emet i es compromet a compensar-los

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 4/06/2007

idint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest dimarts 5 de juny, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus avalua els nivells de CO2 que emet en el seu funcionament durant la setmana del 4 al 8 de juny i es compromet a compensar-los amb la producció d’oxígen.

El càlcul dels nivells de CO2 inclouran la mobilitat obligada dels treballadors, el transport fins al seu lloc de treball i els desplaçaments laborals per inspeccions, reunions, etc.. Igualment, també es tindrà en compte l’eenergia usada per l’ús dels ordinadors, la il·luminació i la climatització de les oficines, així com els hàbits de cadascun dels treballadors de l’àrea. Una vegada s’hagi comptabilitzat les tones de CO2 emeses durant la setmana, es compensaran mitjançant els sistemes preestablerts per a mitigar la generació de CO2 i produir oxigen.
La iniciativa coincideix amb la celebració aquest dimarts 5 de juny del Dia Mundial del Medi Ambient 2007, que des de 1972 convoca l’organització de les Nacions Unides. Cada any se celebra a molts països sota un mateix lema i temàtica, aquest any, és sobre el canvi climàtic i el desglaç dels casquets polars.
Com a mostra de preocupació i de posada en marxa en la lluita contra el canvi climàtic l’Ajuntament de Reus forma part de la «Red de ciudades por el clima» des del 2005. El compromís és la reducció del consum energètic en un 1,5 % anual fins l’any 2010, moment en què s’actualitzarà el compromís. També formen part de la Red, la Xarxa de Pobles i Municipis cap a la sostenibilitat, la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) i el Ministeri de Medi Ambient.
Actualment, a Reus, 13 edificis públics disposen d’energia solar tèrmica, i dos d’energia solar fotovoltaica, una forma de reduir la necessitat energètica provinent d’energies fòssils, també es disposa d’un servei de consultes sobre l’energia solar per a particulars. Pel que fa a la mobilitat es disposa d’un vehicle elèctric i també es va posar en marxa una iniciativa per a incentivar l’ús de la bicicleta dins de la ciutat, mitjançant el préstec de bicicletes.
L’Àrea de Medi Ambient també vol difondre durant aquesta setmana el concepte de canvis climàtic mitjançant un dels documentals amb més bona acollida. Es tracta del documental de l’exvicepresident dels Estats Units, Al Gore, «Una verdad Incómoda». Els passis tindran lloc el dimarts 5 de juny a les 19.30h i dijous 7 de juny a les 17.00h a l'EIA, Espai d’Informació Ambiental, Plaça Anton Sabater Esteve, més coneguda com a plaça de les aigües.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.