Notes de premsa

Jornada de portes obertes al Gaudí Centre, el dilluns 25 de juny

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/06/2007

Turisme ha triat la data de l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí (25 de juny de 1952) per organitzar una jornada de portes obertes al Gaudí Centre, l’espai d’interpretació de la seva obra i figura que l’Ajuntament de Reus ha decidit impulsar per identificar definitivament la ciutat amb el seu fill il·lustre més universal i complementar l’oferta comercial i de la Ruta del Modernisme.

Serà una jornada de portes obertes organitzada prèvia cita telefònica al número 902 360 200. Es donaran cites entre les 10 i les 13.30h i de 16h a 19.30h i cada mitja hora es podran apuntar fins a 50 persones.
L’endemà, 26 de juny, el Gaudí Centre obrirà ja portes al públic amb un horari inicial de 10 a 14h i de 16h a 20h però que els mesos de juliol a setembre serà continu de 10 a 20h i els festius serà 10 a 14h.
El preu de les entrades serà diferent en funció dels col·lectius. El preu normal per a persones d’entre 15 i 64 anys serà de 6 euros però s’ha establert un preu reduït per als següents grups: les persones que tinguin 65 anys o més, els compradors de visites guiades a la ciutat, els joves de 7 a 14 anys, les persones amb carnet jove i d’estudiant, les persones amb carnet de família nombrosa i els grups de més de 20 persones. A més hi haurà una tarifa més reduïda, de 2 euros, per aquelles empreses i operadors turístics que portin un gran nombre de visitants l’any i els nens de 0 a 6 anys, els titulars de la targeta daurada de l’Ajuntament podran entrar gratuïtament.
Al Gaudí Centre ja exerceix la seva activitat des del passat maig, l’Oficina de Turisme de Reus que va deixar així les instal·lacions que ocupava fins el moment al número 34 del carrer Sant Joan i ha passat a ubicar-se al cor de la ciutat, al costat de l’Ajuntament i a la planta baixa de l’equipament que està cridat a ser el nou element de dinamització turística i comercial de la ciutat, consolidant Reus com la segona ciutat modernista de Catalunya i entre les principals destinacions de turisme cultural.
Amb el canvi, l’Oficina de Turisme ha incrementat els seus recursos tècnics al Gaudí Centre amb un sistema de pantalles de plasma i videowall on es promocionen diferents recursos turístics, culturals i comercials de la ciutat.
A més, darrera del taulell d’atenció hi han dues pantalles de plasma de 42 polzades on es projecten imatges del Gaudí Centre i s’informa sobre la Ruta del Modernisme i l’agenda d’activitats de Reus. Amb tots aquests recursos el que pretén el Patronat de Turisme és millorar la qualitat de l’atenció als ciutadans i visitants.
La nova Oficina també ha augmentat un 30% el seu horari de servei actual quan s’inauguri el Gaudí Centre. A més d’oferir informació sobre els recursos turístics, comercials i culturals de la ciutat, l’oficina organitza visites guiades a la Ruta del Modernisme (Casa Gasull, Casa Rull, Casa Navàs i Institut Pere Mata, entre d’altres).
El Gaudí Centre és un espai de 1.200 m2, equipat amb moderna tecnologia audiovisual, al servei d’un projecte expositiu que desvetlla aspectes poc coneguts de la vida de Gaudí i alguns dels enigmes de la seva obra. Un projecte expositiu del qual se n’han fet càrrec un equip encapçalat per l'arquitecte japonès Toshiaki Tange, director d'Arata Isozaki y asociados España i per l'arquitecte i museògraf Joan Sibina, que, entre d’altres, ha estat el responsable del projecte museogràfic de diverses àrees del Cosmocaixa.
La visita a l’equipament pot durar fins a dues hores i es realitzarà amb un sistema d’audioguies innovador que s’activa automàticament en el punt exacte on es trobi l’usuari i que, entre d’altres, es pot trobar al Louvre.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.