Notes de premsa

La Festa Major de Sant Pere s’adapta a les persones amb discapacitat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/06/2007

ercer any consecutiu, la Festa Major de Sant Pere incorpora diverses mesures d’accessibilitat perquè la celebració arribi als col·lectius amb discapacitat: lavabos adaptats, el programa de Festes en Braille i la traducció del pregó a la Llengua dels Signes són algunes de les mesures previstes.

Des de l’Institut Municipal de Cultura i el Programa Transversal de Persones amb Discapacitat s’estableixen els mitjans per tal que tothom tingui accés a la Festa Major.
Aquestes mesures consisteixen en la col·locació de lavabos adaptats en tots aquells espais oberts on tenen lloc activitats a l’aire lliure, entre els quals, hi ha les barraques de festa major al Mas Iglesias, els concerts de pagament i els concerts gratuïts a la Plaça de la Llibertat. També es disposa del Programa de Festes en Braille per a les persones amb dificultat visual, que es pot aconseguir a l’Oficina de Turisme i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la plaça del Mercadal, a la Botiga de la Festa Major a la carpa de la Plaça Evarist Fàbregas al Centre Pallol i a l’Oficina de la delegació de la ONCE a Reus a la Plaça de la Llibertat.
El Pregó de Festa Major es traduïrà a la Llengua de Signes, que a la vegada serà retransmès per Canal Reus Televisió. I finalment en el programa de festes que es distribueix arreu es troben degudament referenciats tots aquells indrets amb accessibilitat i les mesures adoptades per a tal finalitat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.