Notes de premsa

Caminada rural amb el programa “Descobrim Reus Pas A Pas”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 5/07/2007

Aquest divendres, 6 de juliol, es farà una caminada rural de llarg recorregut, com a cloenda del programa “Descobrim Reus Pas A Pas”, un programa que busca que persones sedentàries adquireixin un estil de vida més actiu a través de l’increment del nivell d’activitat física diari, que els permeti millorar la seva qualitat de vida.

Aquest és un programa que impulsen conjuntament la Regidoria de l’Esport, les Àrees Bàsiques de Salut de la ciutat i els centres de salut de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut de la ciutat amb el suport de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, l’Associació Excursionista Catalunya i la Fundació Viure i Conviure de la Caixa de Catalunya. També col·laboren en el programa el Pla Comunitari del Barri Gaudí.
En els seu tres primers mesos d’intervenció han participat 45 persones que durant dos dies a la setmana han fet passejades per l’entorn urbà de Reus. Aquest divendres s’estrenarà un nou itinerari pels camins del terme de la mà de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.
S’espera una vintena de persones que ja fa temps que participen en el programa. L’itinerari començarà a les 8:00 h al Barri Gaudí i s’acabarà a les 11:00 h, a les Piscines Municipals on els participants podran banyar-se.
L’excursió durarà unes tres hores, amb les parades i els possibles temps de descans, en un recorregut de 7 quilòmetres.
L’itinerari serà guiat per tal d’incloure aspectes ambientals a mesura que es fa el passeig per racons amb història del terme de Reus, permetrà veure construccions de pedra en sec, camins de ferradura de l’època del romans i un dels camins més vells que transcorren pel terme, el camí de les ànimes, recentment restaurat. El recorregut permet gaudir d’un paisatge de camps agrícoles típics d’aquestes contrades: olivers, avellaners i ametllers.
Aquest itinerari serà ofert a partir del setembre dins de la Programació de l’Espai d’Informació Ambiental situat a l’anomenada Plaça de les Aigües i serà d’accés lliure, gratuït i amb inscripció prèvia.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.