Notes de premsa

Aquest mes de juliol començaran les obres a l’edifici històric de Mas Carandell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 10/07/2007

p finalitzades les obres de l’aulari del Mas Carandell, la millora d’aquest equipament continua amb la reforma de l’edifici històric del mas. Les obres es fan per ampliar i redistribuir algunes parts de l’edifici, que allotja la part administrativa, els equips de gestió i la direcció de l’IMFE. Aquesta setmana ha finalitzat el trasllat de tots aquests serveis que passen a l’aulari, i s’hi estaran fins que s’enllesteixin les obres. Els treballs començaran aquest mes de juliol.

La reforma, basada en el projecte redactat pels Serveis Tècnics d’Arquitectura i Urbanisme, es projecta tenint en compte l’adaptació dels espais a la seva funció i a les necessitats que s’en deriven —i per això s’eliminen algunes divisions interiors i se’n construeixen de noves— i respectant l’arquitectura del mas, tant exterior (façanes) com interior (la reforma dels anys 90 en el cas del mas).
Les obres consistiran en la construcció d’un ascensor per l’exterior del mas, connectat amb cada planta del mas mitjançant passeres amb els laterals envidrats. Per tal de permetre aquestes connexions caldrà convertir en portes tota una columna de finestres de la façana oest. La instal·lació de la maquinària de l’ascensor quedarà per a una segona fase.
La construcció d’un cos annex en planta baixa adossat a la façana oest, per reubicar els despatxos petits i situar-hi l’accés a l’ascensor. Aquest cos també intenta desvincular-se formalment de l’edifici evitant la mimesi de materials i buscant provocar l’efecte d’una tanca separada de la façana de l’edifici en lloc d’un volum enganxat al del mas.
Es redistribuirà la planta tercera i els espais de treball: s’enderrocaran diversos envans i es construirà un armari d’obra i diversos tancaments de vidre per delimitar la caixa d’escales i separar-la de dos despatxos i una sala gran de reunions.
Es posaran proteccions solars a la façana est de la planta tercera per pal·liar la problemàtica d’excés d’il·luminació i de sobreescalfament que pateix perquè tota la façana est té una gran superfície vidrada sense proteccions. Així, el projecte proposa uns porticons corredissos de llibret de fusta.
D’altra banda, s’adapta l’accés principal per a l’accés de persones amb mobilitat reduïda.
Aquesta nova fase de les obres comença quan ja s’han enllestit les obres de reforma de l’aulari. En concret, un dels tallers s’ha transformat en tres aules, de la mateixa mida, amb accés des d’un passadís amb sortida d’emergències a la façana est. S’ha ampliat el taller de ceràmica incorporant una part d’un altre taller. L’espai restant es dedica a aula-despatx. També s’han reformat les zones de serveis.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.