Notes de premsa

Més de 4.800 persones assisteixen a les sessions de benvinguda per a nouvinguts

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 11/07/2007

cs de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes han visitat aquest dimecres 11 de juliol l’ajuntament de Reus per interessar-se per les sessions de benvinguda per a persones nouvingudes que des de l’any 2005 desenvolupen tècnics del Pla municipal d’immigració, convivència i ciutadania de l’Àrea de Benestar.

Les sessions d’acollida tenen com a objectiu informar dels serveis i recursos municipals, dels drets i deures de la ciutadania, de les característiques socials i culturals de l’entorn i dels valors que fomenten la convivència i la participació ciutadana.
Les sessions es realitzen diàriament des del desembre de 2005 i fins ara se n’han fet 369 i hi han passat més de 4.800 persones, és a dir, una mitjana de més de 13 persones per dia.
Les sessions són una de les tasques que desenvolupen els tècnics del Pla municipal d’immigració, convivència i ciutadania de l’Àrea de Benestar. Van dirigides a totes les persones que s’empadronen a la ciutat, en especial atenció a les d’origen estranger.
Les sessions es fan a la sala d’Anton Borrell del Palau Municipal i tracten temes com Reus, l’OAC, el metge, l’escola, el català, els serveis d’atenció, consells de convivència, les obligacions tributàries, el reciclatge, la participació ciutadana… També es dóna un dossier a les persones assistents on hi consta tota la informació traduïda en català, castellà, àrab i romanès.
La novetat del projecte i el seu bon funcionament ha despertat l’interès d’altres administracions com la Secretaria d’Immigració de la Generalitat, diversos ajuntaments i consells comarcals. Aquest dimecres 11 de juliol, el director de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, tècnics d’Immigració i el director adjunt de l’àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes han assistit a la sessió per interessar-se pel seu funcionament.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.