Notes de premsa

El TSJC dóna la raó a l’Ajuntament en la protecció del camí de la Pedrera del Còbic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 12/07/2007

ibunal Superior de Justícia de Catalunya ha sentenciat a favor de l’Ajuntament de Reus en l’històric litigi obert amb l’empresa que explota la pedrera del Còbic sobre la circulació de camions de gran tonatge per la xarxa de camins rurals del terme municipal que porten a aquesta explotació minera.

El jutge, en una sentència amb data 10 de juliol, ha validat l’actuació de l’Ajuntament que, amb el doble objectiu de minimitzar l’impacte que la circulació dels camions comporta per al medi rural i reduir la perillositat que aquest trànsit suposa pels veïns de la zona, va aprovar el mes de novembre de 2003 un decret amb el qual es limitava a 30 el número de camions que podien circular al dia pel camí de la Pedrera del Còbic. La decisió afecta “els vehicles de la categoria T3, segons la classificació establerta per la instrucció 6.1 I 2-1c ‘Sessiones de firme’ de l’Orden Ministerial de 23 de maig de la Direcció General de Carreteres”.
El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona va dictar sentència el 12 de juny de 2006 acceptant parcialment el recurs presentat per l’empresari que explota la pedrera contra la decisió municipal. Ara, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l’Ajuntament en acceptar el recurs d’apel·lació presentat contra la primera decisió judicial.
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus valora molt positivament aquesta sentència en quan suposa la confirmació d’una correcta actuació municipal encaminada a la protecció del medi rural del terme municipal de Reus i facilita la coexistència entre l’activitat minera i els veïns de la zona.
Xarxa de camins
La xarxa principal de camins del terme municipal de Reus consta de més d’una seixantena de vials amb una extensió de 108.200 metres de llarg que recorren tot el territori. La majoria d’ells tenen com a punt central en centre de Reus i antigament connectaven amb tots els pobles veïns de Reus. Per un major coneixement, tots els principals camins estan senyalitzats.
Per tal de gestionar la xarxa de camins, l’Ajuntament té en marxa el Pla de manteniment i millora dels camins de Reus que comporta una inversió anual aproximada de 200.000 euros per mantenir en condicions els vials com a infrastructures de comunicació tant per als veïns de la zona com per a la resta de ciutadans que els utilitzen per al lleure.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.