Notes de premsa

L’oferta formativa del Mas Carandell supera enguany els 240 cursos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 6/09/2007

s Carandell ha obert aquest 3 de setembre el termini de matriculació d’un nou curs acadèmic que ve marcat per un increment de l’oferta formativa. S’ofereixen un total de 242 cursos presencials, semipresencials i per internet, en 16 àmbits professionals diferents, amb el doble objectiu d’aconseguir que aquelles persones que no tenen feina millorin les seves perspectives de trobar-ne i, alhora, afavorir el desenvolupament de competències i qualificacions dels professionals del teixit empresarial del territori.

El nou curs s’inicia amb una imatge i un eslògan nou, «Prepara’t», amb els que es volen simbolitzar l’increment de l’oferta.
El catàleg de propostes educatives del nou curs acadèmic del Mas Carandell es pot consultar a través de la nova revista Informat’32, de la qual se’n han editat 45.000 exemplars en el format estàndard, i 12.000 més en versió abreujada. Igualment, l’oferta es pot consultar a través de del web www.mascarandell.org

Novetats del curs 2007-2008
Les principals novetats de l’oferta formativa del Mas Carandell per al curs que ara comença són les següents:
- Ampliació dels Programes de Garantia Social a 5 cursos i 75 places.
- Nova especialitat d’Auxiliar d’imatge personal, perruqueria i estètica.
- Noves especialitats de formació ocupacional, nova edició de l’Escola taller i del Taller d’ocupació.
- Consolidació de l’aula virtual que Marta Mata ofereix com a suport metodològic dels cursos de preparació per accedir als Cicles de formació professional i la Universitat.
- Participació, per segon any, dels cursos d’Accés a cicles ofertats per Marta Mata en el Pla experimental del Departament d’Educació.
- Nou format dels cursos d’Acollida lingüística en català.
- Ampliació dels programes de perfeccionament professional dels àmbit de Salut, Turisme i Empreneduria.
- Nova fórmula d’oferta de cicles professionalitzadors amb tallers independents i complementaris.
- Increment de l’oferta d’accions formatives per Internet
- Tercera edició del programa Aportes per a dones en situació d’atur
- Reedició dels Tallers d’alfabetització digital oferint un nivell inicial i un d’avançat.
- Àmplia oferta de formació continuada cofinançada per a treballadors/ores en actiu, en col·laboració amb associacions empresarials i sindicals.
- Noves jornades i nous butlletins informatius electrònics e-mascarandell per a les empreses.

Formació ocupacional
Com a novetat, el servei de formació ocupacional amplia aquest curs l’oferta dels Plans de Transició al Treball amb 15 places, que corresponen a la nova especialitat de Perruqueria i estètica. El número de places ofertades en Programes de garantia social adreçades a joves sense Graduat en ESO arriba així a les 75. Així mateix, el servei també proposa noves especialitats per a persones aturades en l’àmbit sanitari, serveis a la comunitat i especialitats industrials. I es preveu iniciar la quarta edició de l’Escola Taller Lluís Domènech i Montaner i un nou Taller d’ocupació, el sisè.
Per la seva banda el Centre de formació de persones adultes Marta Mata consolida la seva aula virtual que dóna suport metodològic als cursos presencials de preparació per a les proves d’accés a cicles professionals i a la Universitat. Així mateix, participa per segon any en el pla experimental de preparació de les proves d’accés que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya pel qual es valora el curs de preparació i es pot obtenir puntuació que sumi al resultat obtingut a la prova.

Formació continuada
Pel que fa als cursos de perfeccionament professional presencials de la Fundació Mas Carandell, es manté i consolida gran part de l’oferta, amb un pes important dels cursos d’Informàtica i idiomes. A la vegada però, s’han programat noves accions en els àmbits social i sanitari, turisme i restauració, empreneduria i gestió d’empresa. D’altra banda s’ofereix una nova fórmula de tallers independents i complementaris d’algunes especialitats, com és el cas d’un Cicle d’accions per a la millora dels serveis, en l’àmbit del Comerç i logística, o de Tallers de recursos educatius, en l’àmbit de l’Educació i comunicació, entre d’altres. En l’àmbit de la Prevenció de riscos laborals, aquest és l’últim any que s’ofereix el curs de Tècnic superior. Per Internet, destaca l’increment de l’oferta de cursos en dotze accions noves, en el marc de l’aula Mentor i en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ciència.
En l’àmbit de la formació continuada, el Mas Carandell ofereix, tant en la seva versió presencial i semipresencial com per internet, cursos i tallers en els àmbits professionals següents: Emprenedoria i gestió d’empresa; Gestió d’equips i Recursos Humans; Qualitat; Comerç i Logística; Prevenció de Riscos; Expressió i Habilitats Creatives; Educació i Comunicació; Medi Ambient; Social i Sanitari; Turisme i Restauració; Informàtica i Idiomes. A aquesta oferta s’hi sumen cursos sobre Alimentació en l’oferta presencial, i cursos de Manteniment d’instal·lacions en l’oferta per internet.
La qualitat de l’oferta de formació continuada del Mas Carandell està avalada per diversos reconeixements d’entitats rellevants al territori i del món educatiu: Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Institut d’Estudis de la Salut, Departament d’Educació i Universitats, Associació de Tècnics Informàtics, Ministeri d’Educació i Ciència i Consorci per a la formació contínua, entre d’altres.

Serveis orientats a les empreses
Especialment orientats a empreses, la Fundació ofereix els serveis consolidats de formació a mida i cicles de jornades per al desenvolupament econòmic i la cohesió social, però compta amb altres com:
- Gestió d’ajuts al desenvolupament, en especial a la gestió dels crèdits de formació de les empreses de la Fundación Tripartita, pels quals es poden bonificar la formació total o parcialment amb fons públics.
- Accions de formació gratuïta (cofinançada) per a treballadors/es en actiu, en col·laboració amb associacions empresarials i sindicals. En aquesta línia hi ha previstos cursos cofinançats pel Consorci per a la Formació Continuada i el Fons Social Europeu de diversos àmbits.

Altres serveis
El Mas Carandell compta amb el servei d’orientació laboral i acadèmica, la seva borsa de treball per Internet, i l’Espai Activa, on s’ofereix assessorament tècnic i accés gratuït a equipaments informàtics i dotació documental per tal de fer més activa la recerca de feina. En aquest capítol destaca el projecte Aportes, per a dones que volen incorporar-se al mercat laboral, del que es preveu iniciar la tercera edició després dels bons resultats obtinguts els dos primers anys.
Els Tallers d’alfabetització digital tenen la finalitat de facilitar l’accés de tothom a les noves tecnologies, i després de l’excel·lent acollida que la població els ha atorgat els dos darrers anys, Mas Carandell posa a l’abast dues reedicions, una de nivell inicial i una d’avançat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.