Notes de premsa

Reus serà la seu del Campionat d’atletisme per a disminuïts psíquics

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 17/10/2007

00 atletes de tota Catalunya es donaran cita aquest diumenge 21 d’octubre a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms per participar en el Campionat d’atletisme per a disminuïts psíquics que organitza l’Associació Catalana d’Esport i Lleure (ACELL).

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Esport i Lleure, dóna de nou suport logístic, material, humà i institucional a l’organització d’unes competicions esportives que permeten donar continuïtat a una llarga tradició d’esport adaptat a la ciutat que l’any 1996 va tenir el seu màxim exponent amb la celebració dels Special Olimpics.
Un total de 292 atletes de 24 centres d’arreu de Catalunya participaran en el programa de proves adaptades que s’agrupen per edats, categories i nivells de competició. En les proves individuals s’han programat curses de mig fons, fons i relleus, així com concursos de salt de llargada, salt d’alçada, llançament de pes i pentatló. Pel que fa a les proves adaptades, s’han programat curses de caminar assistit, caminar, curses assistides verbalment, relleus i amb cadira de rodes; i, finalment, els concursos de salt de llargada sense cursa, i llançament de softball.
L’esport de les persones amb disminució psíquica a Catalunya té el seu origen l’any 1971 a partir de la necessitat dels centres, associacions i institucions especialitzades en l’atenció de les persones amb disminució psíquica, de coordinar-se en l’activitat de l’esport i el lleure, per tal d’aconseguir una major qualitat de vida per aquest col·lectiu. Amb el nom d’Associació Catalana d’Esport i Lleure per a persones amb disminució psíquica (ACELL) es va crear llavors, una primera entitat col·lectiva per tal d’impulsar l’esport entre les persones amb disminució psíquica. Actualment, la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics té un llistat de 120 entitats actives (clubs federats i entitats adherides) i 4.000 llicències esportives (que s’incrementen fins a 4.600 si s’inclouen les persones inscrites a les activitats periòdiques que realitza la Federació, és a dir, comptant les de lleure, Jocs i altres).
La Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics va ser reconeguda per la Secretaria General de l’Esport el juny del 1997. És membre de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i representa a Catalunya, conjuntament amb Special Olympics Catalunya, el moviment Special Olympics que agrupa, a nivell internacional, 110 països i un milió d’esportistes de tot el món.

Programa
El programa del campionat és el següent:
Sessió Matí
9:50 h: Inici de competició
10:00 – 12:30 h: Competició:
- Curses: Femenines i masculins (categories juvenils, infantils)
- Concursos: Masculins (categories sèniors, absoluts)
12:30 – 13:30 h: Desfilada i cerimònia
13:30: Fi de la sessió de matí.
Sessió Tarda
15:20 h: Inici de la sessió de Tarda
15:30 – 19:30 h: Competició:
- Curses masculins (categories sèniors i absoluts)
- Concursos: Femenines i masculins (categories juvenils i infantils)
19:00 h: Final de la competició

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.