Notes de premsa

El Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus presenta el Gaudí Centre a Nancy (França) en el primer acte promocional internacional

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 22/10/2007

participa aquest dimarts, 23 d’octubre, en una jornada especial dedicada als centres d’interpretació i l’Art Nouveau a Europa. En aquesta sessió, que tindrà lloc a la Villa Majorelle de Nancy, membres del Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus realitzaran una presentació del Gaudí Centre Reus al públic assistent. En aquesta jornada també presentaran els seus projectes les ciutats d’Alesund, Glasgow, Lodz, Nancy i Barcelona, i permetrà realitzar intercanvi d’impressions sobre les experiències d’aquests equipaments.

Aquesta és la primera acció de promoció d’abast internacional que es realitza del Gaudí Centre Reus des que va obrir les seves obres el passat mes de juny i una ocasió excepcional per donar a conèixer aquest equipament a França. Justament, el francés és un dels públics majoritaris al Gaudí Centre, en representar el 20% dels visitants, tan sols superats pels catalans.
Aquesta jornada sobre centres d’interpretació europeus s’organtiza en el marc de la segona reunió plenària de l’any 2007 del Réseau Art Nouveau Network (la xarxa europea de ciutats modernistes de la qual forma part la ciutat de Reus) que es desenvolupa del 19 al 23 d’octubre a Nancy (França).
En el decurs de les diverses sessions de treball que es portaran a terme durant aquests dies, els membres integrants de la xarxa realitzaran una valoració de les accions que s’estan fent, i també es presentaran les noves propostes a realitzar.
En aquesta trobada, participen les ciutats d’Alesund (Noruega), Barcelona, Brussel·les (Bèlgica), Glasgow (Regne Unit), Ljubljana (Eslovènia), Nancy (França), Varese (Itàlia), Bad Nauheim (Alemanya), Hèlsinki (Finlàndia), Reus, Terrassa, Riga (Letònia), La Chaux de Fonds (Suïssa) a més d’algunes ciutats que participen com a observadors, com La Habana (Cuba), Lodz (Polònia) i Tbilissi (Geòrgia).
Aquesta és la tercera fase de la Xarxa, que té el suport del programa Cultura 2000 de la Comissió Europea. Aquest programa té per objecte crear un marc cultural comú que fomenti el diàleg, el coneixement, l’intercanvi d’experiències, les accions comunes i la difusió del patrimoni europeu, àrea en que s’integra el Réseau Art Nouveau.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.