Notes de premsa

L’Espai d’Informació Ambiental rep 3.000 usuaris el primer any de funcionament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/11/2007

tal de 2.980 usuaris han passat per l’Espai d’Informació Ambiental (EIA) des que el 19 d’octubre de 2006 va obrir les portes a la plaça de les Aigües com a centre de referència a la ciutat des d’on informar, reflexionar, assessorar i participar en diferents aspectes relacionats amb el medi ambient.

Durant el primer any de funcionament, s’han organitzat més de 38 activitats al voltant dels principals temes ambientals que afecten la ciutat o bé són d’interès a nacional o internacional. Totes les campanyes informatives de la regidoria de Medi Ambient tenen seu a l’Espai d’informació ambiental. Actualment s’hi ofereix informació de més de 12 programes com són la xarxa de compostatge, la cessió de bicicletes, la matèria orgànica, la recollida selectiva, les festes sostenibles, o la compra Ambientalment correcte. A més, els gairebé 3.000 usuaris que han passat per l’espai, han pogut disfrutar del ventall de serveis que s’ofereixen, com activitats formatives o de sensibilització, consultes particulars o visites guiades per a grups.

Alta participació
L’activitat d’aquest primer any d’activitat s’ha centrat en donar a conèixer l’espai i a convertir-lo en un centre útil per a la ciutat. En aquest sentit, destaca l’elevada assistència a la majoria d’activitats programades, el nombre de particulars que s’han apropat a l’espai d’informació ambiental per tal de plantejar-nos consultes; així com la consolidació d’un grup cada cop més nombrós d’usuaris assidus a les activitats i serveis que s’hi ofereixen.

La bona acollida de l’Espai d’Informació Ambiental també s’ha demostrat en les entitats. Un total de 65 associacions han estat usuàries de les instal·lacions o dels serveis oferts durant aquest primer any de funcionament. L’Espai d’Informació Ambiental s’ha convertit en un centre de referència per a les entitats, ja sigui a nivell organitzatiu o de programació, amb visites guiades, l’organització de festes sostenibles, o la incorporació de criteris ambientals en les compres. Algunes entitats han començat a utilitzar el centre com a espai per a organitzar-hi les seves pròpies activitats.

Igualment, la col·laboració estreta amb alguns centres educatius ha permès desenvolupar activitats i serveis ambientals al centre, entre els que destacar la col·laboració en el desenvolupament del Crèdit de Síntesi de 3er de ESO «L’Agenda 21 a Reus», en col·laboració amb l’Escola Puigcerver, o la col·laboració en el desenvolupament del servei de festes sostenibles a 14 centre educatius, a partir de l’interès mostrat per les AMPAS.

Les actuacions, programes i activitats que es duen a terme a l’EIA, ha facilitat la interacció amb altres programes municipals i traslladar en aquest espai activitats dels casals d’estiu o del pla entorn, l’acollida d’activitats de salut per als joves, reunions i trobades amb diferents grups i consells municipals, o el servei de festes sostenibles a diferents espais de festa major.

Novetats
Com a novetat principal durant el segon any de funcionament de l’EIA, destaca la posada en marxa de les visites organitzades a l’Espai Aigua. Aigües de Reus ha apostat per desenvolupar la formació i la informació a través d’aquesta aula educativa on es treballen els diferents aspectes vinculats a la manca d’aigua així com de la importància de la bona gestió dels recursos hídrics. A través d’audiovisuals, l’Espai Aigua destaca la importància de l‘aigua i repassa la història de la tecnologia hídrica fins arribar a la gestió actual.

Entre les novetats destaca també la posada en marxa del catàleg de serveis dirigits a la comunitat educativa o les visites guiades individuals a l’Espai d’Informació ambiental i l’Espai (dimarts a les 10:00 h, dimecres a les 16:30 h i divendres a les 12:00 i a les 19:00 h.

Serveis i recurosos
Com a principals prioritats estratègiques, l’Espai d’Informació Ambiental es va marcar tres prioritats estratègiques que han marcat el seu funcionament: Donar a conèixer el nou servei a la ciutat amb un programa d’activitats atractiu i d’interès; Consolidar el paper del centre com a punt de referència per a les campanyes i projectes de la regidoria de Medi Ambient; i Potenciar la presència del centre en el teixit social de la ciutat. L’EIA ofereix:
- Informació de les campanyes ambientals de la ciutat.
- Atenció de consultes de temàtica ambiental.
- Recursos materials com cubells per la recollida d’orgànica, bosses i vaixelles compostables, gots reutilitzables o compostadors.
- Informació d’ajuts, assessorament i consultes en energia.
- Programació permanent d’activitats formatives.
A més de les activitats pròpies programades, l’EIA posa les seves instal·lacions al servei de les entitats per tal de fomentar el debat i la participació, sempre en el marc de l’Agenda 21 Local. Per poder utilitzar aquests serveis només cal consultar la seva disponibilitat i sol·licitar la reserva a l’Espai d’Informació ambiental.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.