Notes de premsa

Comencen les obres de millora del carrer Ample i de l’entorn amb una inversió prevista d’1,3 milions

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 9/11/2007

lluns, 12 de novembre, començaran els treballs de millora del carrer Ample i el seu entorn, als carrers Jardins, Tívoli, Francesc Bartrina i Frederic Soler. En primer lloc, hi intervindrà Aigües de Reus en la millora dels serveis de distribució. En acabar, s’iniciaran les obres de reforma d’aquesta carrers que canviaran la seva fesomia per adaptar-se a l’estètica d’altres vies ja actualitzades. Les obres de millora dels cinc carrers tenen un pressupost de licitació total d’1,3 milions d’euros.

Les obres comencen aquest dilluns amb l’actuació d’Aigües de Reus que s’ocupa del condicionament dels serveis de distribució que tenen al seu càrrec. Aquests treballs acabaran el desembre, per permetre un funcionament normal del carrer per les festes de Nadal i Reis. Passada la campanya de Nadal, es reiniciaran els treballs de nova pavimentació amb una durada aproximada de tres mesos.

Afectacions al trànsit
Les principals afectacions de trànsit es preveuen al carrer Ample, on, en una primera fase, caldrà eliminar els aparcaments als dos costats. D’entrada, però, no caldrà tallar-lo al trànsit. Les zones de càrrega i descàrrega se situaran en carrers pròxims. A mesura que avanci l’obra s’informarà de les afectacions previstes.

c/Ample
Les obres consistiran en la remodelació del c/Ample entre la plaça de la Llibertat i el passeig Mata, per donar-li una estètica i una funcionalitat coherent amb les obres més recents. La reforma del carrer permetrà l’eliminació de barreres arquitectòniques. Així, les obres preveuen la pavimentació de voreres i calçada, la col·locació de nou mobiliari urbà, de jardineria i d’actualització de la xarxa de serveis.
El carrer Ample mantindrà un sol sentit de circulació, des de la plaça de la Llibertat al passeig Ample, i les voreres s’amplien. Es distingeixen dos trams:
· Entre la plaça de la Llibertat i el c/Sant Ferran: amb una amplada d’uns 10 m. La calçada tindrà 3,60 m d’ample. Hi haurà un cordó d’aparcament al costat dret i dues voreres de prop de 2,5 m (quan ara tenen una amplada d’175 m).
· Entre el c/Sant Ferran i el passeig Mata: amb una amplada de 17,70 m. Hi haurà un doble cordó d’aparcament d’1,80 m, a banda i banda, i voreres de 6,10 m i 4,30 m (ara ambdues tenen 5,5 m).
S’utilitzen materials d’alta qualitat, en concret la vorada de granit per garantir la seva perdurabilitat. Les voreres seran de panot i la calçada de material asfàltic. Els passos de vianants estaran adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Es preveu la construcció d’una bateria de contenidors soterrats.

c/Francesc Bartrina i Frederic Soler
Les obres consistiran en la redefinició geomètrica de la secció del vial amb l’ampliació de les voreres, la pavimentació, la senyalització, el mobiliari urbà, i l’actualització dels serveis (sanejament, aigua, enllumenat, telecomunicacions...).
Actualment, els carrers de Francesc Bartrina i de Frederic Soler són de direcció única, amb un únic carril de circulació. El c/Francesc Bartrina disposa d’una fila d’aparcament en cordó a cada costat i al c/Frederic Soler, només s’aparca a un costat.
El nou projecte manté el sentit de circulació existent i amplia les voreres, que es pavimenten amb vorades de granit, amb panot a les voreres i amb asfalt a la calçada.
En total, amb aquest projecte es remodelen 262 m de carrer (169 m de c/Francesc Bartrina i 93 m al c/Frederic Soler) que sumen 2.029 m2 de superfície. Al llarg de tot el traçat d’ambdós carrers es mantenen unes voreres de 1,35 - 1,45 m, una calçada de 3 m i una filera d’aparcament en cordó, d’1,80 m d’ample.

c/Jardins i Tívoli
Ambdós carrers són de direcció única i ambdós tenen una filera d’aparcament en cordó. El nou projecte manté un sol sentit de circulació i amplia les voreres. El carrer es pavimenta amb vorades de granit, panot a les voreres i asfalt a la calçada. La longitud total dels carrers a remodelar és de 155 m, 63 m el carrer Jardins i 92 m el carrer Tívoli.
Les voreres tindran una calçada de 3 m, amb una línia d’aparcament en cordó d’1,8 m al costat dret i dues voreres d’1,25 m i 1,35 m.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.