Notes de premsa

El Consell d’Administració d’Innova aprova els pressupostos de les societats anònimes municipals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 13/11/2007

nsell d’Administració del hòlding municipal Innova ha aprovat aquest dimarts 13 de novembre els pressupostos de les empreses municipals per a l’exercici de 2008, que ascendeixen a 157 milions d’euros, davant els 144 del present exercici (un increment del 8,8%).

Els pressupostos aprovats pel Consell d’Administració contemplen una partida d’inversions ordinàries superior als 16 milions d’euros. Entre els principals projectes previstos destaquen la reforma del pàrquing de les Oques i la construcció del pàrquing Sant Ferran, l’acondicionament dels terrenys que acolliran provisionalment l’activitat firal mentre no hi hagi l’Edifici Tecnoparc, l’ampliació del viver de REDESSA. El Consell també ha aprovat el projecte de nou col·lector Castellvell-Almoster d’AREMSA, l’ampliació de l’actual tanatori municipal i els més de 100 nous pisos de protecció oficial que GUPSA promourà els propers mesos a Sant Josep Obrer i Mas Bertran.

L’acord del Consell d’Administració dóna llum verd a les inversions ordinàries del Grup Ajuntament corresponents mitjançant les empreses municipals. Aquests acords necessiten la posterior aprovació de la junta general d’Innova, que se celebrarà immediatament abans del ple municipal ordinari previst pel 30 de novembre.

Els pressupostos que ha aprovat Innova han estat prèviament acordats pels consells d’administració de cadascuna de les empreses municipals, formats per representants de les diferents formacions polítiques i de la societat civil.

Finançament del nou Hospital
Paral·lelament, el Consell ha aprovat concertar una operació de préstec a llarg termini amb el banc irlandès especialitzat en inversions de caràcter públic, DEPFA, per import de 53,46 milions d’euros per a finançar les obres del futur Hospital Universitari de Reus, amb garantia del compromís plurianual contret per part de la Generalitat, segons figura en el Pacte de Ciutat subscrit amb el Departament de Salut el maig de 2005. Punt aquest que s’ha aprovat per unanimitat de tots els representants polítics membres del Consell d’Administració d’Innova.

Innova és una societat hòlding de capital municipal al cent per cent i que va ser constituïda el març de 2002 per garantir l’alineació estratègica de les empreses del Grup Ajuntament, generar sinèrgies i controlar la gestió d’aquestes. La societat agrupa a totes les empreses de capital municipal i que engloben àmbits tan diversos com els serveis de salut i socials, l’abastiment d’aigua, els aparcaments i mercats, l’habitatge, la promoció d’empreses, els serveis funeraris, l’esport i l’oci, el sanejament i la gestió ambiental.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.