Notes de premsa

El servei de ludoteca «Minuts menuts» es posa en marxa al carrer de l’Abadia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 14/11/2007

imera ludoteca impulsada i finançada per les administracions local, autonòmica i estatal, en el programa «Minuts menuts», s’ha posat en marxa a Reus aquest dilluns 12 de novembre. Un dels principals objectius d’aquest espai és permetre la conciliació de la vida personal, laboral i familiar, o en altres paraules, donar un respir a les famílies amb nens petits, oferint una atenció de qualitat als infants de fins a tres anys fora de l’horari escolar.

La iniciativa, que ara es posa en marxa a Reus com a prova pilot, va dirigida a totes les famílies de la ciutat amb nens o nenes de 16 mesos a tres anys. El projecte s’inicia a Reus al local de la regidoria de Serveis Socials del carrer de l’Abadia número 10. Tenint en compte les especificitats de cura que necessiten els infants d’aquest tram d’edat, el servei podrà assumir en aquesta fase inicial un màxim de 10 nens i nenes. El cost del servei per a les famílies serà simbòlic, d’un euro per hora. Cada nen o nena podrà assistir un màxim de tres hores seguides a aquest espai
El servei disposarà de dos professionals (tècnics especialistes en jardí d’infància) durant tot el temps que estigui obert. En la prova pilot, l’espai de conciliació romandrà obert de dilluns a divendres de 12:30 a 14:30 i de 17:00 a 20:00 h. En general no serà necessari fer una reserva de plaça ja que el servei s’entén com un espai que vol donar resposta a aquelles necessitats no previstes o gestions a realitzar per les persones adultes que són difícils de dur a terme amb l’acompanyament dels infants; tanmateix, s’aconsella als usuaris posar-se en contacte telefònic amb el servei per conèixer la disponibilitat de places a través del número 977 010 037.
La prova pilot es posarà en marxa en 10 municipis de Catalunya seleccionats per la seva trajectòria en projectes semblants de la primera infància i distribuïts de forma equilibrada a tot el territori. El pressupost global del projecte de conciliació preveu el cofinançament entre l’Ajuntament (25%), la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat (25%) i el Ministeri d'Educació, Política Social i Esport (50%).
El projecte «Minuts Menuts» és una iniciativa pionera impulsada per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya que es planteja oferir un espai lúdic i de guarda de qualitat als infants i les seves famílies i, alhora, promoure una xarxa de famílies a la ciutat que els permeti la comunicació i l’intercanvi d’experiències sobre els hàbits de cura dels nadons. Igualment, el servei es proposa donar assessorament a les famílies en la cura dels infants, així com la detecció de conductes de risc. A Reus, el projecte l’executa la regidoria de Serveis Socials dins el programa de Polítiques Transversals d’Infància i Família.
Aquest és el segon espai d’aquestes característiques que s’obre a la demarcació de Tarragona, després de la inauguració el passat 29 d’octubre del de Castellvell del Camp. Amb el de Reus, Castellvell i Vilanova i la Geltrú, ja són tres els serveis d’aquest tipus que s’han obert a Catalunya. La prova pilot inclou la propera oberta de set espais més arreu del territori.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.