Notes de premsa

Acord de la Junta de Govern Local sobre la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 16/11/2007

nta de Govern de l’Ajuntament de Reus ha acordat aquest divendres 16 de novembre expressar el seu suport a la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià.

El redactat de l’acord és el següent:
Durant més de 20 anys, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha garantit l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià. Ara, però, la Generalitat Valenciana ha incoat un expedient sancionador contra ACPV per emetre aquestes emissions, i aquesta entitat s’enfronta a una ordre administrativa de cessament de les emissions i a una sanció econòmica de 300.000 euros.
La continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià. D’altra banda, davant del fet que cada dia tenim accés a més televisions en llengües, continguts i orientacions polítiques ben diverses, la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal en particular, sinó garantir l’accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d’expressió.
Davant aquesta situació, i fent-se ressò de la carta signada pels Molt Honorables expresidents Srs. Jordi Pujol i Pasqual Maragall, pels abats dels monestirs de Poblet i Montserrat, i pel president d'Acció Cultural, en la qual els signats fan "una crida al conjunt de la societat - associacions, entitats, ajuntaments, sindicats i partits, i persones individuals- perquè, amb la màxima implicació de tots, es pugui fer front a aquesta situació", els grups municipals sotasignats proposen l'adopció dels següents
ACORDS
1) La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Reus expressa el seu suport a l’assoliment d’un acord entre els governs de Catalunya i el País Valencià perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió autonòmiques arribin als dos territoris amb normalitat, i demana al Govern de Catalunya que consideri una prioritat el tancament d'aquest acord el més aviat possible.
2) L’Ajuntament de Reus demana a la Generalitat de Catalunya que promogui un acord amb la Generalitat Valenciana perquè quedi arxivat, de forma immediata i sense imposició de cap sanció econòmica o de qualsevol altra mena, l'expedient sancionador obert contra Acció Cultural del País Valencià.
3) L’Ajuntament de Reus acorda col·laborar econòmicament amb el pagament de la multa imposada a ACPV, amb una aportació econòmica a determinar segons les disponibilitats pressupostàries, com a expressió de la solidaritat de la corporació amb la llibertat d'expressió i amb l'associació cultural que ha fet possible les emissions de TV3 al País Valencià durant més de vint anys, en el benentès que aquesta multa significa un esforç excessiu per a qualsevol entitat cultural sense ànim de lucre.
4) L’Ajuntament de Reus acorda remetre còpia d’aquest acord al Ministeri d’Indústria, al Govern de Catalunya, i a ACPV.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.