Notes de premsa

Comença el procés de licitació de l’Edifici Tecnoparc

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 20/11/2007

sa de Contractació del concurs de l’Edifici Tecnoparc ha procedit aquest dimarts 20 de novembre a REDESSA a obrir les pliques dels projectes que s’han presentat al procés d’adjudicació de les obres, instal·lacions i posada en marxa d’aquest equipament, que, entre d’altres acollirà el nou Palau de Fires i Congressos, un viver per a empreses de base tecnològica i un centre de producció audiovisual.

Les empreses que han presentat les seves ofertes són Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), COMSA, Bruesa Construcción SA i la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Dragados, Tau-Icesa i Suris.
La Mesa de Contractació del concurs està formada per tècnics de diferents àrees de l’Ajuntament de Reus així com representants dels grups polítics i dels altres patrons de la Fundació Fira de Reus (Cambra de Comerç, Generalitat i Diputació de Tarragona). La Mesa ha delegat en diferents subcomissions especialitzades l’anàlisi dels diferents aspectes de cadascuna de les propostes presentades, des de l’oferta econòmica als projectes arquitectònics passant pels requeriments jurídics. Un cop valorades cadascuna de les vessants de cada projecte, la Mesa de Contractació del Concurs elevarà la seva proposta d’adjudicació al Consell d’Administració de REDESSA, que és l’òrgan de contractació, després que el ple de l’Ajuntament encarregués a aquesta societat municipal la gestió de les obres, instal·lacions i posada en marxa de l’Edifici Tecnoparc. El termini màxim d’adjudicació serà de 6 mesos.
L’alcalde de Reus i president de REDESSA, Lluís Miquel Pérez, ha efectuat avui una primera valoració del concurs destacant la vàlua dels projectes presentats i el nivell dels grups concurrents, així com que alguns d’ells ja s’han presentat a d’altres licitacions en curs a la ciutat, com ara la del nou Hospital, i, per tant, han demostrat la seva confiança en les iniciatives que està tirant endavant l’Ajuntament.
El vicepresident i conseller delegat de REDESSA, Josep Morató, ha recordat que les obres del nou Palau de Fires i Congressos s’assumiran amb els ingressos procedents del cànon que Metrovacesa pagarà a l’Ajuntament per explotar el centre comercial i d’oci que té previst aixecar a l’actual emplaçament de la Fira de Reus, de tal manera que no caldrà habilitar noves partides a càrrec dels pressupostos municipals per al finançament del nou equipament.
L’objectiu és que les obres de l’Edifici Tecnoparc finalitzin el 2010 i que així es pugui celebrar la Borsa Europea del Cereal i la corresponent edició de la Nit de l’Empresari de la Cepta.
L’Edifici Tecnoparc estarà ubicat a la rotonda central del parc tecnològic i es concep com un edifici emblemàtic de la ciutat i del seu entorn tant pel seu disseny com pels serveis que oferirà al mon econòmic.
L’equipament s’aixecarà sobre una parcel·la de més 20.000 metres quadrats però els metres quadrats edificats seran finalment més de 45.000. A més, la parcel·la exterior per a esdeveniments com l’Expro-Reus serà de prop de 18.000 m2, quan en l’actualitat l’espai de l’Avinguda Sant Jordi és de 16.000 m2.
El pressupost màxim de licitació era de 52 milions d’euros i l’equipament ha d’acollir la seu i les instal·lacions de diverses entitats i institucions econòmiques:
- El nou Palau de Fires i Congressos de Reus, amb sales d’exposicions i de reunions polivalents per a tot tipus de seminaris, congressos i trobades de caràcter empresarial. En concret, l’espai previst per a la nova Fira és de més de 18.000 metres quadrats versus els 14.118 actuals. L’àrea on es preveu més creixement és l’auditori, que actualment té 658 m2 i que es preveu que tingui prop de 1.300 m2 i una capacitat per a 800 persones ampliable a 1.000.
-Un centre de serveis d’una mica més de 1.000 metres quadrats de la Cambra de Comerç de Reus amb 6 aules de formació de 35 metres quadrats cadascuna i diferents sales de reunions, comissions i despatxos.
-El quart complex empresarial de Reus Desenvolupament Econòmic SA (REDESSA) que es dirà Tecnoredessa, ocuparà més de 6.000 m2 i disposarà de 69 despatxos modulables d’entre 25 i 300 metres quadrats i sales comuns i de formació.
- La seu de Tecnoparc Reus SA, la societat promotora i gestora del parc tecnològic.
- Una previsió d’espai d’entre 1.500 i 2.000 metres quadrats per un centre de producció audiovisual
A més, tindrà un amfiteatre exterior amb una capacitat per a mil persones.
Al marge, el plec de condicions preveu un mínim 615 places d’aparcament que s’explotaran en règim de concessió.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.