Notes de premsa
Jornada de formació de la Xarxa de Maltractaments de Reus
rxa de Maltractaments de Reus organitza aquest dimarts 4 de desembre al palau de fires i congressos de Reus una jornada de formació dirigida a tots aquells professionals de l’atenció a les víctimes de la violència. La regidora cap de l’Àrea de Benestar, Rosa Garrido, atendrà els mitjans de comunicació interessats, durant la pausa que tindrà lloc a les 16:30h.
L'alcalde de Reus, Lluís M. Pérez; la regidora Cap de l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, Rosa Garrido; el director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous; i el director de l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, Ramon Gutiérrez, seran els encarregats d'inaugurar la jornada formativa «El treball en xarxa en l'abordatge de la violència» que tindrà lloc al palau de fires i congressos de Reus entre les 9.00 h i les 19:30 h. La jornada reunirà en diferents taules rodones representants de les institucions implicades en el procés.
El 5 de novembre de 2004, diferents institucions que treballen en l'àmbit de la violència van constituir la Xarxa de Maltractaments de la ciutat de Reus. El 15 de juny de 2005, les institucions que en aquell moment formaven la Xarxa van signar un protocol comú d'actuació en temes de maltractaments i violència familiar com a resposta a la creixent problemàtica generada pels maltractaments dins de l'àmbit familiar i la violència de gènere, així com el fet que s'estaven realitzant diverses actuacions per part de les diferents institucions de la ciutat sense un protocol unitari. Les institucions que inicialment van signar el Protocol van ser: L'Ajuntament de Reus, la Regidoria de Serveis Socials, la Guàrdia Urbana de Reus, el Cos Nacional de Policia, el Deganat del Jutjats de Reus, la Fiscalia de Reus, el Col·legi d'Advocats de Reus, l'Hospital de Sant Joan, les àrees bàsiques de salut
Posteriorment s'hi van incorporat altres organismes: El Cos de Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, l'Institut de Medicina legal, la Delegació territorial d'Acció Social i Ciutadania, la Delegació Territorial de Justícia, i la Delegació territorial d'Ensenyament.
Sota aquesta voluntat i necessitat de treball conjunt, per part de totes les institucions que actuen en matèria de maltractaments, neix la necessitat de formar els integrants de la mateixa xarxa i altres professionals dels àmbits relacionats amb el tema de la violència per millorar-ne la seva eficàcia. La jornada formativa «El treball en xarxa en l'abordatge de la violència» és la primera experiència que treballa en aquesta línia.