Notes de premsa

Via Pública instal·larà jocs per a gossos a la plaça Gandhi i el parc de Mas Iglèsias

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/12/2007

a de Via Pública de l’Ajuntament de Reus instal·larà parcs per a gossos en diferents zones de la ciutat, degudament tancades i senyalitzades i amb jocs i mobiliari adaptat per als animals. L’habilitació d’aquests parcs respon a la demanda dels propietaris de gossos i a la necessitat de fer més compatible la seguretat, la higiene i l’esbarjo dels gossos amb la presència d’aquests animals a la via pública.

Els parcs tindran una superfície d’uns 400 m2, encerclats amb tanques de fusta. Dins s’hi plantarà arbrat i s’hi instal·laran jocs per als animals i fonts on puguin beure, així com dispensadors de bosses per recollir els excrements dels gossos i papereres on poder-les llençar. Igualment, s’hi instal·laran bancs perquè els propietaris hi puguin seure. Aquests parcs es començaran a instal·lar inicialment a l’entorn de la plaça de Gandhi i del parc de Mas Iglésias i, properament, al barri Gaudí.
L’Àrea de Via Pública ha encarregat a l’empresa Mecajoc-Gubern Casas les tanques per limitar aquests espais. La previsió és que l’empresa les lliuri el 12 de desembre i, a partir de llavors, es puguin començar a instal·lar. El pressupost de les dues primeres tanques és de 18.200 euros. La Brigada Municipal, al seu torn, s’ha encarregat de la construcció dels jocs per als animals. Es tracta d’estructures de fusta amb diferents desnivells, inclinacions i amplades en els quals els gossos han de saltar o mantenir l’equilibri per poder-los superar.
La participació de les persones i entitats relacionades amb els gossos ha estat molt destacada per manifestar la necessitat d’aquest tipus d’instal·lacions. En aquest sentit, l’Àrea de Via Pública ha reconegut el seu suport informant puntualment les associacions dels treballs que s’estan portant a terme i s’ha compromès a invitar-les a l’acte d’inauguració d’aquests parcs.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.