Notes de premsa

Programa de visites per donar a conèixer el Gaudí Centre al sector turístic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/01/2008

udí Centre viu aquesta setmana una intensa activitats de visites en el marc del programa de promoció de l’equipament previst per a l’any 2008. Fèlix Larrosa, director general de Turespaña, directius de la multinacional Sanyo, un equip de la televisió central de Xina i membres de les principals associacions de guies turístics han mostrat el seu interès per conèixer l’equipament.

Fèlix Larrosa, director general de Turespaña, organisme que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, visita aquest dijous 17 de gener el Gaudí Centre. El director general de Turespaña realitza la visita a Reus donat l’interès que va manifestar per conèixer de primera mà aquest nou equipament de turisme cultural. La visita de Fèlix Larrosa s’emmarca dins del programa d’accions de promoció del Gaudí Centre previstes per a l’any 2008, què inclou la visita de diferents personalitats del sector turístic, cultural i gaudinià, i permetrà donar a conèixer un dels equipaments de turisme cultural més novedosos de tot l’estat al màxim responsable de Turespaña.

Turespaña és un organisme que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, l’activitat fonamental del qual és la promoció del territori espanyol com a destinació turística arreu del món. Per aquest motiu, la visita del director general de Turespaña és de gran importància, ja que contribueix a la divulgació d’aquest nou centre d’interpretació sobre la figura i l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí i a que es aquest es pugui posicionar de manera destacada entre els principals equipaments d’aquest tipus a Espanya.

Televisió xinesa
L’atapeït programa de visites s’obre aquest dilluns 14 quan un equip de rodatge de la Televisió Central de Xina (CCTV) serà a Reus per gravar un programa sobre Gaudí que forma part d’un documental més ampli, «The road of Civilizations», que es desenvolupa a diferents indrets de França, Marroc, Malta i Espanya. El contingut d’aquesta sèrie documental se centra en les tradicions més antigues i en els aspectes més destacats de la cultura contemporània de cada un d’aquests països.

La filmació de la televisió central de Xina a Reus tindrà lloc en diferents espais de la ciutat vinculats a la vida de l’arquitecte Antoni Gaudí, com la Casa natal, la Prioral de Sant Pere, el Campanar i l’Institut Salvador Vilaseca (Escola Pies). El rodatge es farà entre les 10:00 h i les 17:00 h. L’equip de filmació també té previst filmar al Gaudí Centre, com a centre d’interpretació dedicat a la figura i l’obra de l’arquitecte.

Pantalles d’última tecnologia
Aquest dimarts 15, directius de la l’empresa multinacional Sanyo visitaran l’equipament per la presentació de les pantalles d’última tecnologia de les quals la firma n’ha cedit dos unitats per instal·lar a l’exterior de l’edifici. L’empresa japonesa Sanyo, líder en equipaments audiovisuals, ha escollit el Gaudí Centre Reus com a la millor opció de tot l’estat espanyol per donar a conèixer l’última tecnologia de pantalles exteriors. Sanyo ha valorat l’originalitat del projecte museogràfic del Gaudí Centre a l’hora de divulgar la figura i l’obra de l’arquitecte reusenc així com l’òptima utilització de les últimes tecnologies per acostar al visitant als aspectes més significatius de l’arquitectura gaudiniana.

Concretament, Sanyo ha col·laborat amb el Gaudí Centre Reus dotant-lo de dues pantalles exteriors d’última generació, que han estat ubicades a la façana del carrer de Monterols. Es tracta de dues pantalles LCD «weatherproof» de 42” IP56, resistents a la intempèrie i amb protecció especial, que permetran als vianants veure imatges del contingut del Gaudí Centre, així com del patrimoni modernista de la ciutat.

Per aquest motiu, el dimarts 15 de gener a les 11:00 h, directius de l’empresa Sanyo realitzaran una visita al Gaudí Centre i posteriorment, a les 12:00 h, presentaran aquests dos nous elements audiovisuals davant els mitjans de comunicació interessats. Els directius de la multinacional que seran a Reus són: Harry Manabe, SIUK President (SANYO Industry UK), Kenichi Hiura, president de SANYO Espanya, David Tapiolas, director de la Divisió Professional i Jaume Oliva, director de la Divisió Visual Media.

Guies turístics
El Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus ha organitzat pels dies 15 i 16 de gener dues visites al Gaudí Centre dirigida especialment als guies de turisme professionals de Catalunya. Les dues visites es duen a terme en el marc dels cursos de formació que es realitzen anualment als guies professionals de Catalunya. L’objectiu principal d’organitzar aquestes visites guiades per a col·lectius dels sector turístic és que els professionals de Catalunya, en aquest cas els guies, coneguin el Gaudí Centre. D’aquesta manera, podran conèixer amb profunditat el centre d’interpretació sobre la figura i l’obra de Gaudí i disposaran de més informació sobre els serveis que s’ofereixen als visitants. Aquest coneixement permetrà tenir en compte el Gaudí Centre Reus per poder-lo oferir als seus clients i programar la visita a Reus des de Barcelona. L’organització d’aquestes dues visites són la primera acció que es realitza amb el col·lectiu de guies professionals d’àmbit català.

El dimarts dia 15, la visita la realitzarà l’Associació de Guies de Turisme de Catalunya. A les 13 h aproximadament el grup visitarà el Gaudí Centre. El grup també realitzarà la visita a la Ruta del Modernisme (10:30 h a 13:00h). Fundada a Barcelona al 1977, APIT-Barcelona és la principal associació professional de guies de turisme habilitats de Catalunya i compta en l’actualitat amb més de 150 associats que exerceixen com a guies turístic a Barcelona i Catalunya.

El dimecres 16, la visita guiada al Gaudí Centre es realitzarà per a l’empresa de guies professionals Barcelona Guide Bureau formada per un total de 40 professionals, els quals també realitzaran l’itinerari de la Ruta del Modernisme de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.