Notes de premsa

Sopar Solidari per Nicaragua

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/02/2008

gidoria de Solidaritat i Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Reus col·laboren en el Sopar Solidari per Nicaragua que l’ONG Setem i ANJON Tarragona organitzen aquest divendres 15 de febrer a partir de les 20:30 h al Centre Cívic Migjorn.

En el transcurs d’aquest sopar es parlarà de dos projectes d'agermanament amb Nicaragua. D’una banda, un programa de beques per a que joves puguin accedir a la universitat; de l’altra, el projecte ANJON, Amics dels nens i Joves de Nicaragua.
El primer s'ubica a l'escola Quincho Barrilete, situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d'un centre educatiu que escolaritza nens, nenes i adolescents que són treballadors del carrer. Aquests nens es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ells i les seves famílies. L'any 1995 va sorgir la iniciativa del projecte d'agermanament Catalunya-Nicaragua per a l'accés de joves del carrer a la universitat entre l'escola Quincho Barrilete i Setem Catalunya.
El segon projecte, iniciat el 1998, treballa en benefici de la població del barri de San Judas de Managua en dues àrees principals: Salut i educació. En l'àmbit de la salut, a través d'un dispensari mèdic que permet l'accés a la sanitat a persones excloses del sistema sanitari públic i privat. I en l'àmbit de l'educació, promou activitats de reforç escolar, entreteniment i esportives, oferint així a joves i nens alternatives a la droga i la delinqüència.
El llarg del sopar,. que té un preu de 12 euros, es realitzaran les següents activitats:
- 20:30 h: Presentació i novetats dels projectes Quinchos i Anjon
- 21:00 h: Xerrada sobre la situació dels guatemaltecs desplaçats a Mèxic, a càrrec de Pili Romero
- 22:00 h: Sopar amb productes típics de Nicaragua: gallopinto (arròs amb frijoles), carne desmenuzada, fresquitos, cafè de Comerç Just, vi i postres de les nostres comarques.
- Música i danses nicaragüenques
- Botiga amb productes de Comerç Just i exposició dels diferents projectes.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.