Notes de premsa

L’alcalde i la consellera de Salut signen el Pla Ciutat de Reus en matèria de Salut

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 15/02/2008

alde de Reus, Lluís M. Pérez, la consellera de Salut, Marina Geli, i el director del Servei Català de la Salut, Josep M. Sabaté, han signat aquest divendres 15 de febrer el Pacte Ciutat de Reus que estableix la col·laboració entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus en l’àmbit de l’atenció primària, especialitzada i l’atenció continuada.

L’acord estableix que, en l’àmbit de l’atenció primària, el Departament de Salut, a través del Servei Català de Salut, promourà la millora de recursos amb el desdoblament del centre d’assistència primària Sant Pere en dos CAP: d’una banda, s’obrirà el CAP Reus 1 al barri del Carme que, a més, serà centre d’alta resolució; de l’altra, les actuals instal·lacions del CAP Sant Pere seran remodelades i es mantindrà l’actual centre d’alta resolució. Finalment, el conveni també preveu la construcció d’un nou centre d’assistència primària, el CAP Reus 4, al carrer d’Antònia Maria París; l’ampliació i remodelació del CAP Reus 5, al barri Fortuny; i la creació d’una nova Àrea Bàsica de Salut, Reus 6, a la zona nord de la ciutat.
Pel que fa a l’atenció hospitalària, aquesta es concretarà amb la construcció del nou Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, ja iniciada a la zona de Bellissens, en l’àmbit del Tecnoparc.
Així mateix, es preveuran el recursos suficients d’atenció a la salut mental i les addiccions, realitzant les actuacions necessàries destinades a la millora de la xarxa de suport de salut mental de les àrees bàsiques de salut.
A través de la formalització d’aquest conveni, les administracions signants consideren fonamental aprofundir en una comprensió integrada dels serveis públics i, en conseqüència, l’aprofitament de les sinergies que tenen a l’abast al territori, millorant les relacions entre les institucions proveïdores de serveis en el sector de la salut, amb l’objectiu d’assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania mitjançant la planificació i coordinació dels recursos disponibles a Reus. En aquest sentit, l’acord deixa clar que En el nou model es perseguirà reservar un paper clau per a l’administració local en la presa de decisions tant en la planificació com en la distribució de recursos i en l’avaluació dels serveis, enriquint-lo i fent-lo compatible amb el foment de la participació comunitària de manera simultània.
Així, l’Ajuntament de Reus es compromet a posar a disposició del Servei Català de la Salut els terrenys necessaris per a la ubicació de les millores infraestructurals als equipaments sanitaris del municipi per a facilitar la materialització de les inversions. L’Ajuntament de Reus, en aquells casos en que es requereixi per a la construcció de les infraestructures sanitàries, redactarà i modificarà el planejament vigent amb l’objectiu de possibilitar les referides inversions, d’acord amb el que disposa la normativa vigent.
Finalment, el conveni fixa la creació d’una comissió mixta formada per dos representants del Departament de Salut i dos representants de l’Ajuntament que tindrà com a finalitat vetllar pel compliment de les previsions d’aquest conveni. En el marc d’aquesta comissió, s’analitzarà l’impacte sobre els serveis de salut que pugui tenir el desenvolupament urbanístic de noves zones a la ciutat, per dimensionar els serveis a les noves necessitats i a l’arribada de nous ciutadans i ciutadanes.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.