Notes de premsa

La zona del Passeig Nord, Àrea Residencial Estratègica on es podran construir més de 3.000 habitatges de protecció oficial

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 19/02/2008

tindrà una de les 86 Àrees Residencials Estratègiques aprovades per la Generalitat de Catalunya, i estarà situada al voltant del passeig Nord. Aquesta nova figura urbanística ha estat creada, entre d’altres motius, com una de les eines més efectives per posar a l’abast dels ciutadans nou habitatge assequible. Amb 112 hectàrees, Reus aporta una de les zones de majors dimensions i permetrà posar en el mercat sòl per construir-hi al voltant de 7.000 habitatges, la meitat dels quals, de protecció oficial.

La promoció de vora 3.500 habitatges de protecció oficial donen resposta a bona part de la demanda prevista per als pròxims quatre anys, quantificada en el Pla Local de l’Habitatge de Reus.
El desenvolupament d’aquesta zona implicarà un salt qualitatiu en la definició de la ciutat que el regidor cap de l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme, Jordi Bergadà, ha comparat amb el que va significar per a la configuració de Reus la construcció dels passeigs al segle XIX.
A més de donar resposta a les necessitats de sòl per a habitatge a un preu assequible, les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) asseguren una elevada qualitat urbanística i garantiran a la població la disposició dels equipaments necessaris.
Tal com ha avançat aquest dimarts Jordi Bergadà, l’Àrea Residencial Estratègica de Reus inclourà un parc urbà d’unes 10-15 hectàrees, situades a l’entorn del Passeig de la Boca de la Mina. Aquesta zona a més tindrà les reserves de sòl necessàries per a la construcció dels equipaments necessaris (educatius, de salut...).
Aquesta figura urbanística agilitza la tramitació en relació als procediments ordinaris, de forma que facilita la posada al mercat d’aquests pisos a preus assequibles. D’acord amb les previsions de la Generalitat, al 2010 es podria executar la urbanització dels sectors aprovats.
Trobareu més informació a:
http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.