Notes de premsa

L’Ajuntament inicia reunions amb les entitats per elaborar el Pla Municipal de Participació Ciutadana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/02/2008

a de Participació i Ciutadania ha iniciat aquesta setmana una sèrie de trobades amb les entitats i associacions de la ciutat per elaborar conjuntament el Pla Municipal de Participació Ciutadana.

La primera d’aquestes reunions ha tingut lloc aquest dimarts 19 de febrer al centre cívic Ponent amb la presència de la regidora cap de l’Àrea de Participació i Ciutadania, Pilar Pérez, i l’assistència de representants d’una seixantena d’entitats no veÏnals. La pròxima reunió programada s’organitzarà amb les associacions veïnals de la ciutat.
L’objectiu de les trobades és la presentació de les principals línies d’actuació de l’Ajuntament de Reus en matèria de participació ciutadana en els propers anys i, sobretot, d’informar dels eixos principals del Pla Municipal de Participació Ciutadana. Aquest pla es vol que sigui un document obert a les aportacions ciutadanes, i contempla objectius que van més enllà d’una simple reglamentació de la participació. Així, destaquen:
- La diagnosi del moviment associatiu de la ciutat i dels canals de participació de les diferents àrees del consistori.
- El foment de l’associacionisme ciutadà. Aquest foment es proposa vertebrar a través d’una campanya de foment del Registre Municipal d’Entitats i amb la posada en marxa de recursos nous com una web d’entitats.
- La potenciació de les iniciatives que fomentin el treball en xarxa de les entitats.
- L’establiment de canals estables de participació de les entitats. En aquest sentit, l’àrea proposa promoure la xarxa de centres cívics com a espais neuràlgics de participació a la ciutat.
- L’experimentació de models nous com ara la realització d’una Fira d’Entitats que vol servir per donar protagonisme als agents implicats en la participació.
La reunió també va servir perquè l’Àrea de Participació i Ciutadania informés les entitats sobre les pautes de futur relacionades amb els convenis de col·laboració entre l’administració i les entitats. La idea és remarcar la reciprocitat entre l’Ajuntament i les entitats per tal que es visualitzin clarament les aportacions de les associacions.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.