Notes de premsa

Sessió constitutiva del Consell Escolar Municipal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 5/03/2008

nsell Escolar Municipal ha celebrat aquest dimecres 5 de març la seva sessió constitutiva, sota la presidència de l’alcalde, Lluís M. Pérez. El consell és l’organisme de participació, consulta i assessorament en tots els aspectes vinculats a l’ensenyament dins l’àmbit municipal, i que pròximament s’ha de plantejar respostes decisives en la recerca de la qualitat de l’educació a Reus.

El Consell Escolar Municipal s’ha plantejat des de la seva sessió constitutiva la participació activa en la presa de decisions municipals per a la millora del sistema educatiu. L’Ajuntament i els representants de la comunitat educativa volen, així, donar junts des del primer moment, resposta als importants reptes que l’ensenyament té per endavant a la ciutat:
–La millora del sistema de matriculació que reforci la capacitat d’elecció de centre educatiu per part de les famílies.
–Els canvis en la normativa d’accés de l’alumnat a les escoles bressol.
–La integració dels nouvinguts al sistema educatiu.
–La corresponsabilització de l’Ajuntament en les polítiques educatives de la Generalitat
–L’assessorament en matèria d’inversions educatives a incloure en el Pla d’Acció Municipal 2008-2011.
La primera reunió del Consell Escolar Municipal ha servit per informar els membres sobre el nou període d’inscripció per al curs 2008-2009; la situació de les escoles bressol; la nova línia de subvencions per a activitats extraescolars; així com les inversions en matèria educativa incloses en el Pla d’Acció Municipal; el pla pilot d’espais de benvinguda per a alumnat estranger; els tallers d’ocupació del Mas Carandell; el Fòrum d’FP de Reus; i les IX Jornades de serveis socioculturals a la comunitat.
El Consell Escolar Municipal de Reus és l’organisme sectorial de participació, consulta i assessorament en qualsevol aspecte de l’ensenyament dins l’àmbit municipal. El consell està format pel ple, la comissió permanent i les comissions de treball.
El Ple és l’òrgan suprem de decisió i està integrat per 51 membres representants de l’Ajuntament, dels pares i mares d’alumnes, dels professors, dels alumnes, de les llars d’infants, dels directors, dels centres concertats, del personal d’administració i serveis, de l’Escola d’Adults, de l’IMFE, dels serveis socials d’atenció primària, de la Federació d’Associacions de Veïns, de l’Escola de Música de Reus, de l’Escola d’Art de la Diputació, de les escoles d’educació especial.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.