Notes de premsa

Mas Carandell obre la inscripció a més de 120 cursos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 28/03/2008

arandell obre la inscripció a l’oferta formativa de primavera amb més de 120 propostes formatives que s’iniciaran a partir de l’1d’abril. Els cursos, de metodologia presencial, semipresencial i per Internet, s’ofereixen en més de 12 àmbits temàtics diferents amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de competències professionals de la població adulta i millorar la competitivitat de les empreses del territori.

Com a novetat, el servei de formació ocupacional de l’Institut obre la preinscripció a les cinc especialitats vinculades a la restauració del patrimoni urbà i cultural de la nova Escola Taller Lluís Domènech i Montaner IV. Aquesta, tot i estar pendent d’aprovació per part del Servei d’Ocupació de Catalunya, es preveu que s’iniciï properament i continuï les tasques de recuperació de l’edifici modernista de l’Institut Pere Mata de Reus.
També adreçat a persones en situació d’atur s’inicia el mes de juny una nova edició del programa SEFED. Aquest curs, mitjançant la metodologia de la simulació d’empreses i un període de pràctiques en empreses reals, suposa un eficaç mètode per a la formació d’administratius/ives i la seva incorporació al mercat laboral.
Pel que fa als cursos de perfeccionament professional presencials, la Fundació manté i consolida gran part de l’oferta, amb un pes important de les accions d’Educació i comunicació i d’Informàtica. A nivell semipresencial i dins l’àmbit de la Prevenció de riscos laborals recordar que aquesta especialitat properament formarà part dels programes d’ensenyament reglat. En aquest sentit Mas Carandell encara ofereix l’oportunitat d’obtenir l’acreditació amb l’actual sistemàtica, essent l’últim any que s’ofereix el curs de Tècnic superior, així com les especialitats de Seguretat en el treball, Higiene industrial i la d’Ergonomia i psicosociologia.
La Fundació també presenta una pinzellada del que serà l’oferta d’estiu, apostant per la modalitat intensiva d’algunes propostes. Aquest és el cas del Taller intensiu de restauració de mobles, el curs intensiu de Conversa en anglès o l’Anglès intensiu. També destaquen dos cursos vinculats a les llengües orientals: Japonès en vinyetes i KANJI a través del còmic.
Els cursos de Mas Carandell compten amb el reconeixement d’entitats rellevants al territori i del món educatiu: Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Institut d’Estudis de la Salut, Departament d’Educació, Associació de Tècnics Informàtics, Ministeri d’Educació i Ciència, la CEPTA i el Consorci per a la formació contínua, entre d’altres.
Quant a serveis, l’Institut posa a l’abast a banda dels habituals serveis d’orientació i ocupació, la tercera edició del programa Aportes, recurs per a la ocupació de les dones, i la primera de l’Oria, que s’adreça a joves menors de 25 anys que volen incorporar-se al món laboral. Ambdues opcions, subvencionades pel SOC i el FSE, ofereixen les darreres places ja que finalitzen al juny.
Finalment i especialment dirigits a empreses, la Fundació compta amb els serveis consolidats de formació a mida, cicle de jornades per al desenvolupament econòmic i la cohesió social, i consultoria organitzacional.
L’oferta detallada de cursos i serveis es pot consultar al web www.mascarandell.org i a la nova edició de la revista Informat’ 32, en format síntesi i amb una tirada de 7.000 exemplars, que es pot trobar a diferents punts d’informació de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.