Notes de premsa

El Museu mostra una exposició sobre el moviment gai, lesbià i transexual

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 4/04/2008

nsellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila ha inaugurat aquest divendres 4 d’abril al Mueu d’Art i Història l’exposició «El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya». L’exposició està organitzada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

L’exposició, que es podria visitar fins el 31 de maig, vol repassar mitjançant documents gràfics i audiovisuals el que ha significat el moviment a Catalunya. L’objectiu és fer arribar a la ciutadania referents positius sobre l’homosexualitat i la transsexualitat i, contribuir així a eliminar els tòpics a l’entorn d’aquest col·lectiu.
L’exposició «El Moviment en imatges» consta de 46 cartells i 3 panells informatius, cedits per les associacions catalanes que en el decurs dels darrers trenta anys han estat el motor del canvi per a la consecució de la igualtat de drets per la col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual. El primer cartell que es pot veure en l’exposició data del 1972, quan el Moviment neix a Barcelona de forma clandestina a partir dels contactes amb revistes i associacions de França.
Des d’aquell primer moment la no discriminació, la visibilitat, la igualtat de drets i, ara la igualtat social, han estat les línies mestres que han definit el treball de les associacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Precisament enguany, el Departament d’Acció Social i Ciutadania ha impulsat la constitució del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals (LGTB), un òrgan consultiu i pioner, que ha de permetre la interlocució entre el Govern de la Generalitat i la societat civil en aquest àmbit.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.