Notes de premsa

Aigües de Reus adjudica les obres de construcció d’un nou dipòsit que amplia la capacitat de reserva d’aigua de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/04/2008

nsell d’administració d’Aigües de Reus ha adjudicat les obres de construcció d’un nou dipòsit de subministrament d’aigua de consum a l’empresa ACSA SORIGUE SA per un import total de 2.282.374 € i un termini d’execució de 8 mesos. La instal·lació entrarà en servei dins del primer trimestre de l’any 2009. Aquesta és una de les inversions previstes en el conveni signat a l’octubre de 2006 entre l’Ajuntament de Reus i l’Agència Catalana de l’Aigua finançades en un 85%t per fons europeus i pel Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU).

La nova instal·lació permetrà augmentar la capacitat de reserva d’aigua de la ciutat, així com diversificar les possibles fonts de subministrament de la zona del Polígon Agro Reus / Mas de les Ànimes.
L’obra consta de tres actuacions:
· Nou dipòsit de 10.000 m3 de capacitat. S’ubicarà al costat nord de la carretera d’Alcolea del Pinar. Permetrà a la ciutat disposar d’una major capacitat d’emmagatzematge d’aigua de consum. La ubicació del dipòsit s’ha previst per a què la cota de la seva làmina d’aigua coincideixi amb la dels dipòsits principals ubicats al costat de l’Institut Pere Mata. D’aquesta manera es pot connectar el nou dipòsit a la xarxa d’abastament de la ciutat sense provocar interferències en les pressions de subministrament.
· Canonada de connexió amb la xarxa de transport de la carretera d’Alcolea. Permetrà augmentar la versatilitat del sistema. Es podrà subministrar aigua directament a la xarxa des del nou dipòsit, tota vegada que aquest es podrà alimentar amb aigua procedent dels dipòsits principals, on conflueixen totes les fonts d’abastament de la ciutat.
· Bombament annex al nou dipòsit i canonada d’impulsió fins el dipòsit de La Barraqueta. Actualment des d’aquest dipòsit es subministra aigua a la zona dels polígons Agro Reus i Mas de les Ànimes. Això permetrà incrementar les possibles fonts de proveïment per l’abastament de la zona.
Per a l’alimentació d’aigua al dipòsit està prevista la construcció d’una nova connexió a la xarxa del CAT. Actualment els punts de connexió al CAT són els dipòsits de l’Institut Pere Mata, el dipòsit La Pubilla i la zona Mercat del Camp.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.