Notes de premsa

El 17è Mercat Solidari «Correm per Palestina» recapta 5.400 euros

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 22/04/2008

a edició del Mercat Solidari, organitzat aquest dissabte 19 d’abril per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Reus, ha recollit 5.416,70 euros.

Els diners es destinaran a finançar el projecte Centre d’Informació de Palestina. És un projecte de la Xarxa d’Enllaç en Palestina en concertació amb el Palestinian Center for Human Rights que consisteix en implicar la societat catalana en la defensa i promoció dels Drets Humans a Palestina a través de la creació d'un Centre d'Informació digital que treballi per agrupar i unificar els recursos, informació i documentació sobre la problemàtica Palestina i que proporcioni informació contrastada, amplia i fonamentada.

Aquest projecte es basa en el treball en comú desenvolupa el teixit d'entitats que treballa en solidaritat amb el poble palestí des de Catalunya. L'objectiu és oferir un instrument modern i avançat que serveixi per accedir a les fonts palestines, sistematitzar la informació i incidir directament en la defensa i promoció dels Drets Humans pel poble palestí.

Aquest projecte es materialitzaria el 2008 durant la campanya de commemoració dels 60 anys de la partició de Palestina i treballant per la commemoració fa 60 anys de la Declaració Universal del Drets Humans a través d'Informes i dossiers temàtics que recullin la situació dels Drets Humans a Palestina.

La Xarxa d’Enllaç amb Palestina és una entitat creada el 2002, que aplega diverses entitats i persones que treballem en favor dels drets humans i nacionals del poble palestí. En aquests moments la XEP aplega 13 grups locals arreu del territori català.

El Palestinian Center for Human Rights és una organització independent amb seu a la ciutat de Gaza. Té status consultiu a l'ECOSOC de Nacions Unides (Consell Econòmic i Social), està afiliada a la Comissió Internacional de Juristes (Gènova), a la Federació Internacional pel Drets Humans (Paris), a la Xarxa Euro-Mediterrània pels Drets Humans (Copenague), a l'Organització Àrab pels Drets Humans (Cairo) i al Consorci Internacional per l’assistència Legal (Estocolm).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.