Notes de premsa

Aigües de Reus adjudica la instal·lació de dos centres d’energia solar fotovoltaica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 24/04/2008

nsell d’administració de la societat municipal Aigües de Reus ha adjudicat en la seva darrera reunió la implantació de dos centres de producció d’energia solar fotovoltaica als dipòsits d’aigua municipals de La Pubilla i de l’Institut Pere Mata. Les dos instal·lacions produiran l’energia equivalent al consum anual de 140 famílies.

Les plaques solars s’instal·laran a les cobertes dels dipòsits, la qual cosa permetrà aprofitar un espai del qual l’empresa municipal d’Aigües actualment no en treia cap ús. El pressupost de construcció de les dues instal·lacions, de 650.000 euros, aniran íntegrament a càrrec de l’empresa adjudicatària, Sunny Roof Investments SA. El termini d’execució i posada en servei de les instal·lacions és de 5 mesos per a cadascuna. L’empresa explotarà els dos centres durant un període de 25 anys.

El contracte d’explotació estableix el pagament per part de l’adjudicatària d’un preu fix de 600 euros l’any, i un preu variable en base als quilovats produïts (del 5% al centre de La Pubilla, on els costos de connexió a la xarxa són més barats; i del 0,5% a l’Institut Pere Mata, on els costos són més cars).

El conjunt de les dues centrals tindran una potència de 169 KWp i una producció anual estimada de 276.902 kWh, l’equivalent al consum de 140 famílies. Aquestes xifres dupliquen la capacitat de la instal·lació fotovoltaica més gran que actualment hi ha instal·lada a la ciutat, la del Tanatori municipal.
Els centres de producció d’energia solar fotovolaica dels dipòsits de La Pubilla i de l’Institut Pere Mata s’afegeixen a la resta que actualment hi ha instal·lats en altres equipaments municipals: la Biblioteca Xavier Amorós (8,9kWp de potència instal·lada), el Gaudí Centre (16,08 kWp), la central de recollida pneumàtica (13,2 KWp) i el Tanatori (85,680 kWp).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.