Notes de premsa

Celebració dels 15 anys dels Plans de Transició al Treball al Mas Carandell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/04/2008

oper dilluns, 28 d’abril, a les 17:30 h, La Palma acollirà la celebració dels 15è aniversari dels Plans de Transició al Treball de Mas Carandell o PTTs, els primers programes de garantia social que es van impartir a Reus adreçats a joves sense la titulació bàsica que ofereix l’ensenyament reglat. L’objectiu és reconèixer la trajectòria i funcionament d’aquest programa que té per finalitat la formació orientada al treball dels joves o bé la seva preparació pel retorn al sistema educatiu.

A l’acte, organitzat per Mas Carandell i el Departament d’Educació de la Generalitat, assistiran la regidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, la Regidora de Formació, Martina García i Xavier Farriols, Subdirector General de Programes i Recursos del Departament d’Educació de la Generalitat. S’atendrà els mitjans de comunicació en començar l’acte, a les 17:30 h.
Al llarg d’aquests anys s’han format més de 500 joves en aquest projecte ocupacional, i han obtingut una mitjana d’inserció de tots els exercicis del 57% aproximadament. També és significatiu el nombre de joves que a partir d’aquest recurs reemprenen els estudis per obtenir el Graduat en Educació Secundària o es presenten a les proves d’accés a mòduls professionals de grau mitjà. En aquesta línia un 70% dels presentats a les cinc darreres convocatòries han obtingut l’aprovat que els permet matricular-se a un cicle formatiu i reincorporar-se al sistema reglat.
L’alumnat dels Plans de Transició al Treball, que actualment es porten a terme a Mas Carandell, participarà en la dinamització de l’esdeveniment. Així mentre el de l’especialitat d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic s’encarregarà d’alguns elements decoratius, els joves del mòdul d’Auxiliar de cuina es faran càrrec de l’elaboració i servei del còctel de benvinguda i del càtering de final de festa. Per la seva banda, les alumnes del mòdul d’Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, oferiran un taller pràctic de maquillatge a les persones assistents i una mostra de pentinats i maquillatges.
A banda dels parlaments institucionals i les activitats esmentades es farà el lliurament de diplomes a l’alumnat de la promoció 2006/07 i s’obsequiarà a tots els i les exalumnes que assisteixin amb un detall record d’aniversari confeccionat per l’alumnat de l’actual Casa d’oficis de Mas Carandell que imparteix l’especialitat de Terrissa i ceràmica, així com amb un CD amb informació i imatges del PTT de Reus.
Amb aquest acte, Mas Carandell vol agrair de manera especial a totes les persones que han participat, d’una forma o altre en els seus PTTs al llarg d’aquests 15 anys, i que amb el seu esforç i il·lusió han fet possible que el projecte avancés amb èxit: alumnes, exalumnes i equip de professionals. De la mateixa manera, vol agrair la confiança que les empreses del territori han dipositat en el centre i en el seu alumnat; així com a les entitats que en el decurs de la seva trajectòria han participat en la formació dels joves des de diferents vessants i especialitats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.