Notes de premsa

Obre portes Mas Pintat, el nou centre d’Atenció a la infància i a les famílies

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/04/2008

òxim 5 de maig obre portes Mas Pintat (c/l’Abat Escarré, 11), el nou centre d’atenció a la infància i a les famílies, per atendre les inscripcions a les activitats que es posaran en marxa el 19 de maig. Entre les seves tasques, Mas Pintat donarà suport a les famílies en les necessitats i dubtes de la criança dels fills i de les filles de fins a 12 anys, des de la petita infància fins a l’adolescència, a través de programes i d’espais coordinats per la Regidoria de Polítiques Transversals d’Infància i Famílies.

Per fer possible aquesta nova oferta, l’Ajuntament ha recuperat el Mas Pintat, que ha restaurat per donar-li un ús públic, com ja va fer amb el Mas Carandell, el Mas Miarnau i el Mas Iglesias.
Aquest nou projecte educatiu parteix principalment de la idea de servei a les famílies amb infants, amb la finalitat d’acompanyar, orientar i encoratjar als pares i les mares en les responsabilitats educatives en companyia d’altres famílies. I ho fa a través de serveis en forma de espais de joc, tallers de temàtiques diverses, espais familiars, etc...

Mas Pintat engega la seva activitat amb un seguit de propostes dissenyades per gaudir-les en família:

Espai nadó
L’espai nadó ofereix un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb infants d’entre 2 i 12 mesos, acompanyats del seu fill o filla i amb l’acompanyament d’una professional. S’hi pot anar un dia a la setmana (dimarts o dijous) a sessions de dues hores de matí o de tarda.

Espai de joc
Els infants, que aniran acompanyats d’un adult familiar de referència, hi podran jugar lliurement, compartint jocs i joguines amb altres xiquets i xiquetes, d’entre 1 i 3 anys i amb els adults. L’espai de joc també afavoreix la trobada i l’intercanvi entre famílies. Aquestes sessions són d’una hora i mitja i es faran els dijous, en horari de matí i de tarda.

Espai familiar
A l’espai familiar els pares i les mares participen en debats, comparteixen experiències amb altres pares, compartint espai amb els seus fills i filles, que poden jugar, experimentar i gaudir de jocs en companyia d’altres infants. Es farà un dia a la setmana (els dimarts) en sessions de dues hores de matí o tarda. S’adreça a famílies amb infants d’1 a 3 anys.

Tallers de diverses temàtiques
Periòdicament i a través d’una programació estable s’oferiran tallers monogràfics relacionats amb l’evolució dels infants i adolescents, dirigits per una professional. Els tallers s’adrecen a famílies amb infants d’entre 3 i 12 anys, amb programació específica agrupada per edats. Els tallers es faran un dia a la setmana, els dijous, en horari de matí i tarda.

Inscripció
Per participar en qualsevol d’aquestes activitats cal inscripció prèvia que s’haurà de formalitzar per quadrimestres. Les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Les persones interessades hauran de portar el DNI del pare i de la mare o dels tutors i el llibre de família. Les inscripcions comencen el 5 de maig, per poder engegar les activitats el 19 de maig.

Altres serveis de Mas Pintat: el SIFF i la Xarxa Local d’Infància i Família
A més d’aquestes activitats, el Mas Pintat reforça la seva tasca d’assessorament i suport a les famílies amb el Servei d’Informació i Formació a les Famílies (SIFF) i la Xarxa Local d’Infància i Família.

SIFF
El SIFF vol ser un referent per a les famílies com a punt d’informació i formació en la tasca educativa, tant de forma individual, com a través de les associacions escolars de pares i mares, les AMPA. Vol contribuir a la seva formació en la seva tasca educadora, i obrir espais de reflexió i diàleg a través de serveis d’atenció personalitzada (donant informació i orientació dels diferents recursos, subvencions, ajuts), d’accions formatives (a través de xerrades, tertúlies, tallers i aquí s’inclouen els programes «Créixer amb tu» i «Aprendre amb tu» de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat) i finalment, amb el suport a les AMPA i a altres associacions familiars. En aquest sentit, ja s’han produït contactes per que hi instal·lin seu l’Associació de Familiars amb infants amb cardiopaties, l’Associació de Famílies Monoparentals de Catalunya o l’AMPA de l’escola ALBA, per a l’establiment d’una ludoteca per a infants amb discapacitats mentals.

La Xarxa Local d’Infància i Família
Mas Pintat també és la seu la Xarxa Local d’infància i famílies amb uns objectius globals coincidents amb els del nou equipament, que a través del treball en xarxa amb professionals de diversos àmbits treballarà per avançar-se a les noves necessitats en infància i família, que tindran resposta amb Mas Pintat.

Aquesta xarxa està formada per professionals d’àmbits diversos com la sanitat, la cultura, els serveis socials, les relacions cíviques, esports, educació, acció social i ciutadania, urbanisme i via pública, gestió econòmica, pla educatiu d’entorn, gènere, immigració...

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.