Notes de premsa

Comença la preinscripció a les llars d’infants sostingudes amb fons públics

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 2/05/2008

océs de preinscripció per a les llars d’infants sostingudes amb fons púbics s’inicia aquest dilluns 5 de maig amb un increment important del número de places respecte el període de preinscripció del curs passat i amb novetats en els criteris de puntuació.

En total s’ofereixen 396 places de les 738 de què es disposen entre les escoles bressol municipals, les Aules Ralet, ralet, les llars d’infants de la Generalitat i les escoles bressols privades subvencionades. L’oferta de places per trams d’edat és la següent: 76 places de 4 a mesos a 1 any, 165 places d’1 any a 2 anys, i 155 places de 2 a 3 anys.

El curs 2008-2009 confirma novament l’esforç municipal per ampliar el número de places ofertades. El curs s’iniciarà amb 347 places en les cinc escoles bressol municipals, que s’ampliaran a 421 amb el període extraordinari de preinscripció que s’obrirà al llarg del curs coincidint amb la posada en funcionament de l’EBM El Lligabosc. El curs 2007-2008 es va iniciar amb una oferta de 233 places, que es va ampliar amb 114 amb la posada en funcionament de l’EBM l’Olivera el mes de novembre.

La relació de centres de 0 a 3 anys sostinguts amb fons públics és la següent:
- EBM La Ginesta: 41 places distribuïdes en 3 aules
- EBM El Marfull: 115 places simultànies distribuïdes en 8 aules
- EBM El Margalló: 36 places distribuïdes en 3 aules
- EBM L’Olivera: 114 places distribuïdes en 7 aules
- EBM Montsant: 41 places distribuïdes en 3 aules
- Aules Ralet, ralet al Centre Cívic Mas Abelló: 33 places distribuïdes en 2 aules.
- Aules Ralet, ralet al Centre Cívic Mestral: 30 places distribuïdes en 2 aules.
- Llar d’infants El Barrufet: 104 places distribuïdes en 8 aules
- Llar d’infants A. Cuadrada: 68 places distribuïdes en 5 aules
- Llar d’infants El Roser: 156 places distribuïdes en 11 aules

EBM El LLigabosc
L’oferta de llars d’infants municipals es veurà ampliada al llarg d’aquest curs amb la inauguració de l’EBM El Lligabosc al carrer d’Apel·les Mestres, 39. Tindrà 74 places de capacitat repartides en 5 aules: 8 places de 0 a 1 any, 26 places d’1 a 2 anys, i 40 places de 2 a 3 anys.

La Junta de Govern Local aprovarà el pròxim divendres 9 de maig el projecte d’obres de l’EBM El Lligabosc. Les obres s’iniciaran en breu. El projecte té un pressupost de 1.075.000 euros i un termini d’execució de les obres de 5 mesos. El projecte està aprovat pel departament d’Educació de la Generalitat i s’acull en el conveni de finançament signat pel conseller el maig del 2007 segons el qual la Generalitat aportarà 444.000 euros per al finançament de l’activitat del centre.

Les sol·licituds de preinscripció per a aquest centre es podran presentar en un procés extraordinari que s’obrirà entre el 10 i el 21 de novembre. Les famílies que hagin quedat excloses del període ordinari de preinscripció que ara s’obre, tindran una puntuació afegida en els criteris per baremar les sol·licituds de preinscripció per a l’EBM El Lligabosc. Les famílies que estiguin interessades en tenir més informació del procés de l’obertura de l’EBM El Lligabosc podran dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització on es recolliran les seves dades per tal d’informar-les de les dates d’obertura a mesura que avanci el procés.

Criteris de preinscripció
Els criteris generals de preincripció per atorgar puntuacions ofereixen dues novetats per beneficiar les famílies amb més dificultats per tenir cura dels fills per qüestions laborals. Així, d’una banda, s’introdueix un nou criteri, puntuat amb 25 punts, pel fet que un dels dos progenitors treballi i l’altre estigui en excedència per tenir cura del fill i demostri la incorporació al lloc de treball durant el curs escolar; de l’altre s’amplia de 10 a 15 punts el criteri de tractar-se d’una família monoparental. El fet que els dos progenitors treballin continua puntuat amb 30 punts.

Calendari
El calendari de preinscripció i matrícula s’inicia aquest 5 de maig amb la presentació fins el dia 16 de les sol·licituds de preinscripció. Les llistes baremades es publicaran el 23 de maig. La reclamació de les llistes amb barem es podrà fer del 23 ai 27 de maig. La publicació de les llistes d’admesos i exclosos es farà el 30 de maig. Finalment, el període de matriculació s’ha fixat entre el 4 i el 13 de juny. A Reus, la sol·licitud es pot presentar al centre educatiu i a l’Oficina Municipal d’Escolarització.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.