Notes de premsa

Aigües de Reus ofereix a les empreses un nou servei per racionalitzar el consum

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/05/2008

cietat municipal Aigües de Reus ofereix a les empreses que més consumeixen de la xarxa municipal un nou servei que els serveixi per racionalitzar el seu consum d’aigua. La societat ha instal·lat comptadors electrònics que, ara, a través del web d’Aigües de Reus, permeten fer un seguiment dels hàbits de consum i, per tant, optimitzar-lo.

Les empreses que requereixin aquest servei podran consultar la informació detallada del seu règim de consum d’aigua i obtenir gràfiques per trams horaris i altres ratis que les ajudaran a optimitzar el consum. Entre les gràfiques que podem visualitzar, destaca l’històric de consums per lectures, la mitjana de consums per dies, l’evolució de temps de funcionament, la mitjana d’arrencades per dia, la mitjana de consums per arrancades, el consum segons els trams horaris, els cabals màxims i mínims registrats i l’histograma de cabals.

Una aplicació immediata d’aquest sistema de registrar la informació és la ràpida detecció de qualsevol fuita d’aigua que es pugui produir en les instal·lacions interiors de les empreses que disposien d’aquest servei.

En els últims anys, Aigües de Reus ha substituit els comptadors de les empreses que realitzen major consum d’aigua. S’han instal·lat comptadors electrònics que registren el consum de forma molt més precisa que els habituals comptadors volumètrics, i permeten registrar molta més informació de forma contínua que és emmagatzemada per un processador per conèixer posteriorment els hàbits de consum de l’empresa i d’aquesta manera poder racionalitzar-lo.

Per tal que les empreses coneguin aquesta informació, degudament processada, Aigües de Reus, ha implementat al seu web una nova aplicació que permet consultar aquesta informació mitjançant el login i password que els facilita la societat municipal.

Reus té un dels consums d’aigua més baixos de Catalunya baix gràcies a la conscienciació, les campanyes d’estalvi, la política tarifària i la inversió en la xarxa que realitza l’Ajuntament i la societat municipal Aigües de Reus. El consum és de 113 l/hab/dia, quan la mitjana catalana és de 147/ l/hab/dia i l’estatal de 173 l/hab/dia. La voluntat de l’Ajuntament és arribar as 100 l/hab/dia, que és la recomanació de la Generalitat.

Igualment, el rendiment de la xarxa és dels millors de Catalunya. Se situa entre el 85 i el 88%, es a dir, la ineficiencia del sistema es de entre el 12 i el 15 %. Aquest valor de ineficiencia es la diferencia entre el volum total injectat a capçalera de sistema i el volum facturat, incloent errors de mesura en comptadors, fraus, pèrdues per avaries de la pròpia xarxa, etc. La mitjana Catalana de rendiment de la xarxa és del 75%.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.