Notes de premsa

Més del 90% dels nous alumnes de P3 troben plaça en l’escola escollida

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 29/05/2008

,4% dels alumnes preinscrits a P3 pel curs 2008-2009 han aconseguit plaça en un dels centres escollits; el 85,64% l’ha aconseguida en la primera opció triada. En el cas de secundària, el 93,5% dels alumnes han trobat plaça a l’institut escollit en primera opció.

El grau de satisfacció de les famílies és enguany més alt que l’any passat atès que en major proporció han aconseguit plaça en algunes de les preferències manifestades en el procés de preinscripció. Això és degut, en part, a l’assessorament i la informació que les famílies reben en el procés de preinscripció escolar. El curs passat, el 90,5% dels alumnes de P3 va aconseguir plaça en alguna de les opcions escollides, mentre que el 93,4% dels alumnes de secundària va trobar plaça en el centre escollit com a primera opció.

Les assignacions d’ofici (aquelles en què les famílies no han aconseguit cap col·legi de les manifestades a la preinscripció), s’han reduït del 9,5% del curs passat al 7,6% en el procés actual. La comissió de matriculació ha revisat les assignacions que s’han fet automàticament per tal de corregir-les introduint el criteri de proximitat a les escoles que han quedat vacants. Amb aquesta actuació, comuna tant a primària com a secundària, s’ha aconseguit rebaixar el nombre de reclamacions per assignacions d’ofici.

Igualment, la comissió ha assignat plaça a tots els germans que estaven en llista d’espera en la primera posició, amb la qual cosa, també s’ha rebaixat el nombre de reclamacions de famílies que tenen els fills escolaritzats en diferents centres.

El curs escolar 2008-2009 s’iniciarà amb dues noves línies que entraran en funcionament al CEIP Ciutat de Reus i al CEIP Sant Bernat Calbó. El curs ve també marcat per la consolidació de la segona línia de quatre col·legis: el Reus 19, el Reus 20, la Vitxeta i el Pi del Burgar. L’entrada en funcionament de l’IES Reus 8 és la principal novetat del nou curs a secundària.

Falsos empadronaments
D’altra banda, l’exigència de presentar més documentació per acreditar el domicili familiar habitual dels alumnes (acordada pel directors dels centres educatius de la ciutat a proposta de la comissió de primària) ha fet reduir dels 81 expedients objecte de revisió el curs passat fruit de la inspecció d’ofici o de denúncies particulars, a 13 ara. Amb aquesta actuació, s’ha aconseguit incrementar l’efectivitat per descobrir els fraus, ja que dels 10 casos d’invalidació de punts del curs passat s’ha passat enguany a 12. I, alhora, s’han limitat els casos que s’han investigat mitjançant la presència de la Guàrdia Urbana als domicilis. Dels 42 del curs passat s’ha passat a 3.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.