Notes de premsa

Presentació del nou CEIPSO Pi del Burgar a la comunitat educativa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 3/06/2008

gidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, ha presentat aquest dilluns 2 de juny a la comunitat educativa del col·legi Pi del Burgar el projecte de la nova escola, que es construirà al número 84 del camí de Valls amb la previsió d’obrir portes a l’inici del curs 2010-2011. El CEIPSO Pi del Burgar serà el primer centre educatiu de la ciutat per a alumnes de 3 a 16 anys.

La regidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació ha presentat el projecte a professors i famílies d’alumnes del centre, en una reunió que també ha comptat amb la presència del director de Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Vicent Villena.

El nou CEIPSO Pi del Burgar, amb el projecte executiu ja aprovat pel departament d’Educació de la Generalitat, tindrà capacitat per a 690 alumnes, 450 d’educació infantil i primària i 240 de secundària. Tindrà 6 aules d’infantil, 12 aules de primària, i 8 aules de secundària. A més, per als alumnes d’infantil, el nou centre tindrà una aula de psicomotricitat; per als alumnes de primària, una aula de suport, una aula de plàstica i dues més per a activitats per a grups petits; i per a secundària, tindrà una aula complementària i una aula d’atenció individualitzada. Al nou equipament hi haurà una zona de jocs infantils diferenciada de la zona de jocs de primària, així com dues pistes poliesportives i un hort de 100 m2.

El nou edifici, dissenyat pels serveis tècnics d’Arquitectura de l’Ajuntament de Reus, tindrà també una gran sala de gimnàs, un escenari, un magatzem, vestidors, així com aules de música, dibuix, informàtica, laboratori, biblioteca i una aula-taller de 100m2. El centre disposarà també de menjador i cuina. En total, seran 5.377m2 de superfície construïda. El pressupost de licitació de l’obra és de 6,7 milions d’euros.

La previsió d’obres és de 16 mesos. Actualment treballen en paral·lel, d’una banda, les àrees municipals d’Educació i Formació i d’Arquitectura i Urbanisme, i de l’altra el departament d’Educació de la Generalitat, amb l’objectiu de poder estrenar l’equipament a l’inici del curs 2010-2011.

El CEIPSO Pi del Burgar funciona actualment en mòduls provisionals al número 5 del carrer de Fuster Valdeperes. Actualment té capacitat per a 253 alumnes de P3 fins a 4rt. La previsió és que el curs 2008-2009 creixi fins a 5è; i el curs 2010-2011 s’iniciï el primer curs de l’educació secundària.

CEIP La Vitxeta
D’altra banda, la regidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, ha presentat recentment a la comunitat educativa del CEIP la Vitxeta el projecte de l’edifici definitiu de l’escola. El CEIP la Vitxeta serà de dues línies en un edifici de 3.307m2. El pressupost, que inclou tant la redacció del projecte com les obres de construcció, és de 4.853.502,32 euros.

La Junta de Govern Local va acordar el passat 16 de maig encarregar a la societat municipal INNOVA l’estudi de la millor fórmula per a l’execució de la construcció del CEIP la Vitxeta. L’Ajuntament de Reus ja ha elaborat els projectes bàsic i executiu del nou centre educatiu. Paral·lelament a la tramitació del projecte d’obres, l’Ajuntament negocia amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el finançament d’aquesta actuació.

El passat 18 d’abril, la Junta de Govern Local va aprovar l’acta de cessió de 13.097m2 de terrenys situats al número 4 del camí de la Selva del Camp subscrita amb el club Reus Deportiu a compte de les cessions obligatòries i gratuïtes del sector urbanitzable B.4 Matet. En aquest solar és on hi ha prevista la construcció de l’edifici definitiu del CEIP la Vitxeta. Actualment el centre és en unes instal·lacions provisionals a l’avinguda dels Països Catalans.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.