Notes de premsa

Cloenda del curs al Casal de les Dones

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 9/06/2008

sal de les Dones tanca aquesta setmana les activitats del curs 2007-08 amb el muntatge d’una obra teatral i l’organització d’una festa a La Palma. Unes 300 persones han participat aquest curs de les activitats del casal.

Els actes de cloenda del curs del Casal de Les Dones s’inicia aquest dimarts 10 de juny a les 20:00 h al Teatre Bravium amb el muntatge de l’obra «L’han pelat al meu portal». Es tracta d’un cabaret còmic musical produïda per Lucky Lucke, guanyador d’11 premis, i interpretat per Manuel Barroso i Bejamin Miguel.

El dimecres 11 de juny, a partir de les 17:00 h a La Palma, hi tindrà lloc una festa-berenar final de curs amb actuacions a càrrec de les diferents associacions de dones de la ciutat, amb la lectura de poesies, ballada de sardanes, esquetxos teatral, i diferents actuacions musicals.

La programació d’activitats de Casal de les Dones parteix majoritàriament de la proposta de les mateixes participants. La programació va encaminada a motivar la participació activa de les dones i l’establiment de relacions personals. Així, la programació ha inclós aquest curs xerrades, cursos i tallers culturals sobre la història de Reus o de lectura, entre altres; activitats creatives com de bijuteria o teatre; o emocionals, com sobre l’autoestima.

D’altra banda des del Casal de les Dones s’organitzen diferents actes i programes dirigits a la sensibilització i el despertar de les consciències en la ciutadania en referència als diversos temes que tenen a veure amb la vida de les dones. Així, s’han ofert a les escoles el Programa per l’eradicació dels estereotips sexistes a secundària i el Programa per al reconeixement de la diversitat afectiva i sexual. Igualment, des del casal s’ha participat en els dies internacionals de la Dona Treballadora, per la salut de les Dones, per l’eliminació de la violència contra les Dones, i de les dones al Món Rural.

El Casal de les Dones també afavoreix i potenciar la creativitat de les dones de la ciutat. Per aquest motiu es va començar a organitzar l’any 2007 el Concurs de relats breus d’escriptura femenina Antònia Abelló i Filella. La convocatòria d’aquest any, la segona, ha recollit una trentena de relats.

Finalment, el casal ha organitzat aquest curs les jornades «La política de les Dones», que té com a objectiu descobrir i debatre els orígens de les relacions femenines, entre mares i filles. Un centenar de persones participa habitualment en aquestes jornades.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.