Notes de premsa

Balanç del primer any del Gaudí Centre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/07/2008

e 42.000 persones han visitat el Gaudí Centre durant el seu primer any. Concretament, l’equipament va obrir portes el 25 de juny de 2007 –data en què es commemorava el 155è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí a Reus– i, fins al passat 25 de juny, just un any després, un total de 42.667 persones han visitat l’equipament.

Des de Reus Turisme es valoren molt positivament aquestes dades, ja que només en un any s’acosten a l’objectiu fixat a mig termini de 50.000 visitants l’any.
Grau de satisfacció dels visitants
Entre totes les persones que han visitat el Gaudí Centre durant aquests primers mesos de funcionament s’han realitzat diverses enquestes de manera aleatòria per conèixer de primera mà el grau de satisfacció dels visitants. Del resultat se’n desprèn que la satisfacció és elevada, ja que les persones enquestades han puntuat l’equipament amb una nota mitjana de 9,06 (sobre un total de 10).
Un dels elements més valorats pels visitants és l’àudiovisual d’introducció a la vida de Gaudí, seguit de la maqueta hidràulica sobre el projecte del Park Güell.
La motivació de la visita
Un 10% dels visitants ha realitzat la visita amb finalitat educativa. En aquest grup s’hi inclouen 2.533 alumnes procedents de les escoles de Reus. El 90% restant ha realitzat la visita per motius turístics i d’oci; d’aquests, el 60% han fet la visita a títol individual i el 40% amb un grup organitzat.
Perfil dels visitants
Del total de visitants, un 23% eren ciutadans i ciutadanes de Reus; un 27% catalans; un 23% de la resta de l’Estat Espanyol i el 27% restant, estrangers.
Del total de visitants catalans, més de la meitat (un 52%, és a dir, 5.412 persones) procedien de Barcelona i província. Pel que fa als visitants procedents de la resta de l’Estat, en primer lloc se situen els procedents de la Comunitat de Madrid, seguits dels procedents del País Valencià.
Entre els visitants estrangers, més de la meitat (un 51%) eren de França; seguits dels que procedien de Rússia i la resta de repúbliques de l’antiga Unió Soviètica (18%) i del públic del Regne Unit (9,5%). En el rànquing de procedència de visitants del Gaudí Centre, el públic francès se situa immediatament després del públic procedent de Barcelona.
La jornada de portes obertes
Igual que l’any 2007, el 25 de juny d’enguany es va fer una jornada de portes obertes al Gaudí Centre. Un total de 1.076 persones van poder conèixer l’equipament aquest dia de forma gratuïta, el que suposa un increment del 25% de visitants respecte l’any passat.
Reptes de futur
Amb el balanç del 1r aniversari sobre la taula, ara Reus Turisme es planteja el repte que aquest flux de visitants tingui més influència en els sectors turístics de la ciutat, especialment el comerç, la restauració i l’hoteleria.
En aquest sentit, cal destacar els bons resultats obtinguts amb la campanya destinada específicament al públic rus, ja que aquest visitant combina la visita al Gaudí Centre (que ja disposa de les explicacions en rus) amb una estona de compres per la ciutat. Durant els mesos de maig i juny, gairebé 2.000 persones russes van visitar el Gaudí Centre.
D’altra banda, Reus Turisme manté la voluntat de millorar constantment l’equipament, especialment pel que fa referència a la part museística i històrica dedicada a Antoni Gaudí. En aquest sentit, destaca la incorporació immediata de la troballa històrica presentada recentment i descoberta per Joan Bassegoda, arquitecte conservador de la Reial Càtedra Gaudí, que relaciona Gaudí amb la ciutat de Reus a partir de les notes inèdites del seu primer biògraf, el pintor i professor d’història de l’art Josep Francesc Ràfols.
Oficina de Turisme
Amb l’obertura del Gaudí Centre ara fa un any, també es va fer efectiu el trasllat de l’Oficina de Turisme a la planta baixa de l’equipament. Amb aquest canvi, l’oficina ha registrat un increment notable del nombre de consultes i visites: si de juliol de 2006 a juny de 2007 l’oficina va atendre 28.734 persones; de juliol de 2007 a juny de 2008 la xifra s’ha incrementat fins a les 43.345 persones ateses, un 50,8% més.
L’Oficina de Turisme obre de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h –a l’estiu, del 15 de juliol al 15 de setembre, l’horari és de 10:00 h a 20:00 h– i els festius de 10:00 h a 14:00 h, gairebé tots els dies de l’any (exceptuant el 25 i el 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.