Notes de premsa

Aigües de Reus i l’ACA destinen 800.000 euros a la millora del sistema de sanejament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 20/08/2008

cietat municipal Aigües de Reus ha rebut una subvenció de l’Àgència Catalana de l’Aigua (ACA) per un import de 798.163 euros per a l’execució de diferents actuacions previstes en el Pla de Reposicions i Millores del Sistema de Sanejament de Reus de l’any 2008.

Els fons s’atorguen anualment amb la finalitat de realitzar les reposicions d’equips de l’Estació de Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) que han esgotat la seva vida útil i les possibles ampliacions de les instal·lacions de depuració per tal de fer front als increments de cabal i càrrega contaminat i assolir els nivells de qualitat establerts. La responsabilitat del manteniment de les instal·lacions de depuració és competència de l’Ajuntament, mentre que el finançament de les activitats, junt amb la millora i la seva ampliació, correspon a la Generalitat de Catalunya.

De les actuacions previstes que s’han d’executar a l’EDAR de Reus, incloses en el Pla de Reposicios i Milores del Sistema de Sanejament d’aquest any 2008, destaquen la millora de la planta de cogeneració, la renovació del sistema de control de l’EDAR, la renovació dels intercanviadors de calor del sistema de digestió de fangs i la substitució de la sitja d’emmagatzematge del sistema de deshidratació de fangs. Així mateix, està prevista l’adequació de la zona de sortida de les Aigües del barranc de l’Escorial a la zona del Barri Montserrat. Totes aquestes actuacións tenen com a objectiu l’increment de qualitat i la fiabilitat del sistema de sanejament de la ciutat de Reus.

Les actuals instal·lacions de depuració d’aigües residuals de Reus van ser construïdes a finals de la dècada dels setanta, promogudes per l’Ajuntament en substitució de les antigues instal·lacions de la depuradora del Molinet, la primera de tot l’estat espanyol, en funcionament des de l’any 1937.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.