Notes de premsa

Comença una nova fase d’obres de reforma viària al barri del Carme

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 8/09/2008

a de Via Pública inicia aquesta setmana una nova fase d’obres de reforma viària al barri del Carme. Aquest dilluns 8 de setembre s’iniciaran els treballs previs pel tancaments dels carrers afectats. L’inici de les obres està previst pel dimarts 9 de setembre. L’actuació afectarà els carrers de l’Àliga, Sant Carles i Sant Josep, i Sant Pancraç per continuar després pel carrer del Sol, Estel, Sant Ignasi i Girada.

L’inici de les obres de millora urbana comportaran, inicialment, el tall de la circulació de vehicles al carrer Alt de Sant Salvador, després de la sortida del pàrquing Ciutat de Reus. Els vehicles provinents del raval de Jesús es dirigiran cap al carrer de Sant Ignasi i el carrer de Sol fins el carrer de Riudoms i el passeig Prim.

El projecte de millora viària inclou, la plantació d’arbrat; la instal·lació de mobiliari urbà com papereres, pilones i bancs; la implantació de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i, en matèria de sanejament, una nova distribució i ampliació dels embornals dels carrers i la substitució de les tapes dels registres dels pous. Pel que fa a la pavimentació dels carrers, es plantegen diferents solucions:

- Carrer Girada, Estel, i el tram del carrer del Sol entre els carrers de Sant Esteve i de Sant Carles i Sant Josep: la vorera i la calçada es faran a un sol nivell però es pavimentarà amb materials diferents per separar visualment els dos espais. L’amplada de la calçada és de 3 metres.

- Carrer de Sant Carles i Sant Josep: es projecta la mateixa solució, tot i que l’amplada total del carrer és de 5,2 metres en el tram inicial (amb 3 metres de calçada) i de 9 metres en el següent (amb 4,2 m de calçada).

- Carrer de l’Àguila: es projecta a un sol nivell sense diferenciar la vorera de la calçada. El paviment projectat és amb llamborda formant composicions diverses i entrellaçant amb franges de pedra natural.

- Carrer de Sant Pancraç: la vorera i la calçada es diferencien per desnivell. Es conserven les voreres existents i es pavimenta amb asfalt. Les cruïlles amb els carrers perpendiculars es faran amb guals de granit per destacar-ne visualment la transició.

- Carrer del Sol i de Sant Ignasi: Les voreres i la calçada també es diferencien per desnivell. En aquest cas, però la vorera és de pedra natural o ceràmica i la calçada d’asfalt. Igualment, els encontres amb els carrers perpendiculars es faran amb guals de granit.

Obertura al trànsit del carrer Ample
D’altra banda, l’Àrea de Via Pública ha donat per acabades les obres de reforma del carrer Ample, i aquest dilluns 8 de setembre s’ha obert al trànist. L’actuació, inclosa en el projecte de millora del conjunt dels carrers Jardins, Tívoli, Francesc Bartrina i Frederic Soler, ha comportat una inversió d’1,3 milions d’euros.

Els treballs de millora del carrer Ample es van iniciar amb l’actuació de la societat municipal Aigües de Reus per millorar els serveis de distribució. L’obra de reforma viària, al seu torn, ha consistit en adaptar l’estètica dels carrers a la d’altres vies de la zona ja actualitzades. En el cas del carrer Ample, les obres han comportat la remodelació del vial entre la plaça de la Llibertat i el passeig Mata, per donar-li una estètica i una funcionalitat coherent amb les obres més recents.

La reforma del carrer ha eliminat les barreres arquitectòniques, i s’ha completat amb la pavimentació de voreres i calçada, la col·locació de nou mobiliari urbà, de jardineria i d’actualització de la xarxa de serveis. L’obra s’ha executat amb materials d’alta qualitat, en concret la vorada s’ha fet de granit per garantir la seva perdurabilitat, les voreres de panot, i la calçada de material asfàltic.

El nou carrer Ample manté un sol sentit de circulació, des de la plaça de la Llibertat al passeig Ample. Les voreres s’han ampliat i es distingeixen dos trams al llarg del vial: Entre la plaça de la Llibertat i el carrer de Sant Ferran, on el carrer és més estret, s’hi ha habilitat un cordó d’aparcament al costat dret; i entre el carrer de Sant Ferran i el passeig Mata, on el vial s’eixample, s’hi ha disposat un doble cordó d’aparcament a banda i banda.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.