Notes de premsa

Prop de 2.800 persones han visitat ja l’exposició Del Nil a Catalunya. El llegat d’Eduard Toda que es podrà veure fins al pròxim diumenge, 12 d’octubre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/10/2008

òxim diumenge 12 d’octubre és el darrer dia en què el públic podrà visitar l’exposició Del Nil a Catalunya. El llegat d’Eduard Toda, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus (raval de Santa Anna, 59). Aquesta mostra ja l’han visitada prop de 2.800 persones.

Aquesta exposició va ser produïda originalment per la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, on s’hi va mostrar anteriorment, i ha estat ampliada amb nous textos i diversos objectes originals i documents. Els comissaris de l’exposició han estat Josep Padró i Jordi Mestre i la mostra ha estat complementada per Jaume Massó.
Del Nil a Catalunya recull 91 ampliacions fotogràfiques de les 166 imatges captades per Eduard Toda mentre era vicecònsol espanyol a Egipte, entre 1884 i 1886, juntament amb documents inèdits seus, com ara el dietari personal en què el diplomàtic reusenc revela la intenció de descriure les seves vivències a Egipte en un llibre (finalment no escrit) titulat De Reus a les piràmides. Els dietaris de viatges de Toda han estat publicats recentment i de manera íntegra per l’Institut Municipal de Museus de Reus.
Els àmbits temàtics de l’exposició són quatre:
De Reus a les Piràmides, d’introducció.
L’Egipte de Toda, amb imatges d’Alexandria, el Caire i les piràmides de Guiza.
Toda a Egipte, amb detalls dels jaciments arqueològics visitats en la seva expedició a l’alt Egipte.
D’Egipte a Vilanova, que il·lustra la tornada a Catalunya i la col·lecció de peces aportades a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l’any 1886.

Aquest conjunt documental té un important valor antropològic sobre l’Egipte del darrer quart del segle XIX. També informa del descobriment de la tomba intacta de Sennedjem (1886) i de la tasca arqueològica del primer egiptòleg català i de l’Estat espanyol.

Horari del museu: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. El diumenge 12 d’octubre, d’11 a 14 h.
Informació: Tel. 977 010 660; e-mail: [email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.