Notes de premsa

Torna la marató de sang de Reus, el dilluns, al Palau Bofarull

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 10/10/2008

lluns, 13 d’octubre, torna la Marató de Sang de Reus, al Palau Bofarull. S’inaugura a les 10:00 h i s’hi podrà donar sang de manera ininterrompuda fins a les 22:00 h. La marató persegueix com a principal objectiu sensibilitzar sobre els grups problemes que s’originen quan manca sang i captar nous donants. I un any més, es treballa amb l’objectiu de batre un nou rècord de participació.

A la inauguració assistirà l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, i el regidor cap d’Àrea de Medi Ambient, Ernest París.
El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l’abril del 2002, va ser la realització d’una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d’avui cada vegada son més les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa. A Reus, aquesta iniciativa es promou amb el suport de l’Ajuntament de Reus i l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp.
La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. Seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Durant la jornada hi haurà activitats i regals, espai lúdic per a la mainada, refrigeri atractiu gratuït, flexibilitat horària, espai atractiu i cèntric, música ambient, ampli desplegament de mitjans... per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.
Els/les responsables d’aquesta marató fan una crida a la participació de tothom en la preparació de l’esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257 (Josep Maria Planella / Cristina Velasco).
Igualment, s’està treballant amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Reus. S’espera obtenir xifres molt elevades i aconseguir novament les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris.
SERVEIS:

Sorteig d’una camiseta i un "Stick" signats per jugadors del Reus Deportiu (Reus Deportiu)
Regal de tiquets de pàrking gratuïts per als donants
Regals per a tots els donants
12h ininterrompudes
Espai lúdic per a la mainada
Ampli desplegament de mitjans
Espai atractiu i condicionat
(espai agradable...)
Refrigeri atractiu gratuït (CONFITERIA PADRENY, PASTISSERIA MIQUEL CAELLES, CASAS PUIG, T., PASTISSERIA POY)
Marcador electrònic
(temps i núm. de donants)
Música ambient a l’exterior

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.