Notes de premsa

Arrenca el Festival Europeu de Cinema i Televisió Memorimage 2008

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 6/11/2008

stival Memeorimage tindrà lloc del 7 al 15 de novembre i començarà amb una exposició dedicada a Miquel Porter i Moix que es podrà visitar al Centre de Lectura, el congrés d’experts europeus Inèdits que es farà fins dissabte i l’acte oficial d’inauguració, que serà demà divendres al teatre Bartrina amb l’estrena mundial de la pel·lícula L’home que va desplegar mil cors.

El Festival Memorimage, films d’avui amb imatges d’ahir, obre les seves portes al món del cinema i l’audiovisual amb una cartell per a aquesta tercera edició que consta de 82 films en competició (dividits en 4 categories: llargmetratges, televisió, creacions audiovisuals i escoles) que es projectaran en els diferent indrets preparats per al festival i distribuïts per tota la ciutat.
El festival es complementa amb dues exposicions, cinc sessions especials, un mercat de cinema de col·lecció, sis conferències i un visionat a la carta per tal de poder veure els films no seleccionat o les pel·lícules d’anys anteriors. A més, hi haurà un seminari d’alumnes de la Universitat Rovira i Virgili, l’acollida del congrés de l’associació Inèdits (els congressistes arriben avui a la tarda, a partir de les 7, amb un acte de benvinguda al Mas Iglesias), un homenatge a la Sala Reus en el marc de la sessió inaugural i un espectacle de màgia i cinema que forma part de la cloenda de premis.
Un dels plats forts de tot el programa d’actes que gira al voltant del Memorimage d’enguany és l’exposició Homenatge a Miquel Porter i Moix, que es podrà visitar del 7 al 15 de novembre al Centre de Lectura. L’obertura de la mostra serà aquest divendres, a partir de les 7 de la tarda. Miquel Porter i Moix va ser durant 35 anys professor d’Història del Cinema del departament d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i va arribar a ser catedràtic emèrit, i va morir a Tarragona el 18 de novembre de 2004. Aquesta mostra proposa un recorregut per diferents facetes de la seva activitat pública i pretén ser un testimoni d’admiració i reconeixement de tot el seu treball.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.