Notes de premsa

L’Ajuntament i la Generalitat acorden obrir a Reus un servei d’informació a la mediació familiar

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 10/11/2008

ntament de Reus i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya han signat el conveni de col·laboració per a la posada en funcionament a Reus d’un servei d’informació a la mediació familiar. El servei funcionarà des de les dependències d’atenció al públic dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

El conveni de col·laboració signat entre l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, i la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha d’impulsar i difondre la mediació com a mètode de resolució de conflictes familiars. Des de les àrees bàsiques de serveis socials s’oferirà el nou servei d’informació i es tramitarà la derivació dels casos al Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

D’acord amb el conveni, els tècnics de Serveis Socials atendran els ciutadans i ciutadanes de Reus que sol·licitin informació sobre la mediació i derivaran els casos que hi arribin al Centre de Mediació Familiar de Catalunya, que els assignarà el mediador més proper del seu partit judicial. El servei d’Informació a la Mediació Familiar s’ofereix des de totes les dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus. Les persones que ho destgin poden demanar informació al telèfon 977 010 034.

El punt donarà cobertura informativa i facilitarà l’accés a la mediació a la ciutadania que contacti amb l’Ajuntament. La seva tasca serà la d’informar, orientar i atendre les persones interessades en la mediació, i posar-se en contacte amb l’altra part implicada per oferir-li la mateixa informació i ajut. Les dues sol·licituds de mediació s’enviaran al Centre de Mediació Familiar de Catalunya dels Serveis Territorials de Justícia de Tarragona, que s’encarregarà de fer la mediació.

El conveni destaca la mediació familiar com a mesura de suport a la família i com a mètode de resolució de conflictes per tal d’evitar l’obertura de procediments judicials i posar fi als ja iniciats. Es tracta d’un instrument útil que facilita la resolució pacífica dels conflictes que poden sorgir en el dia a dia de la convivència ciutadana.

La mediació familiar és una eina complementària a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l’àmbit familiar. Es tracta d’un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d’una tercera persona, el mediador, peça clau en tot el procés. El mediador és designat per les parts o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La mediació familiar, la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú, així com les persones que tenen un conflicte per raó d’aliments o d’institucions tutelars. És gratuïta per a les persones que són beneficiàries del dret a l’assistència jurídica gratuïta o que poden ser-ho per tal com reuneixen les condicions necessàries perquè la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta així els ho reconegui.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.