Notes de premsa

Reus s’adhereix al Dia Mundial de la Diabetis il·luminant de blau la Casa Rull

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/11/2008

t divendres 14 de novembre, a partir de les 18:00 h, l’edifici municipal de la Casa Rull s’il·luminarà de color blau. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Reus s’adhereix a la campanya de celebració del Dia Mundial de la Diabetis.

L’Ajuntament, a través de l’Institut Dr Frias, participa amb aquesta acció de la proposta d’il·luminar de color blau edificis i monuments el dia 14 de novembre per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis, que es representa amb un cercle de color blau. La iniciativa va començar l’any 2007 i es van il·luminar prop de 280 edificis arreu del món; enguany s’espera arribar als 500 edificis il·luminats de blau.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització de les Nacions Unides van declarar el 14 de novembre Dia Mundial de la Diabetis per ser l’aniversari del naixement de Frederick Banting, descobridor juntament amb Charles Best de la insulina, l’any 1921. Aquesta jornada es representa amb un cercle blau, que vol simbolitzar la unitat mundial en resposta a la pandèmia de la diabetis i el color blau per ser el mateix de la bandera de l’ONU i el del cel.
L’ONU reconeix la diabetis com a malaltia crònica, amb elevat cost sanitari i social. El lema d’enguany és «La diabetis en infants i adolescents: cap infant no ha de morir per la diabetis». En molts països en vies de desenvolupament, els infants amb diabetis del tipus 1 no disposen de l’insulina necessària; aquest fet, juntament amb el retard en el diagnòstic, expliquen l’augment de la mortalitat per aquesta causa.
La diabetis és la malaltia més freqüent en la infància, després de l’asma, i pot afectar a infants de qualsevol edat. Entre 130 i 150 infants menors de 14 anys inicien una diabetis de tipus 1 cada any a Catalunya.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.