Notes de premsa

Acte de la regidoria de Solidaritat i Cooperació

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 24/11/2008

gidoria de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Reus col·labora amb la CGT, el Centre Llatinoamericà i Societat Civil, Cultural i Solidària per la Pau en l’organització de la xerrada-col·loqui «Repressió política i tortura sexual contra les dones a Mèxic: El cas d'Atenco», que té lloc aquest dimarts 25 de novembre a les 20:00h i a la sala Hortensi Güell del Centre de Lectura.

L’acte anirà a càrrec d'Italia Méndez, activista mexicana i ex-presa política d'Atenco. Méndez pertany a un grup de dones detingudes en els operatius policials de San Salvador Atenco al maig del 2006 (Mèxic) que creuen difonen el tema de la Repressió Política i la Tortura Sexual de la qual són supervivents, ja que van ser arrestades i empresonades després d'un operatiu ple de violència i excessos. Porten a terme un treball de «denúncia social» per a compartir el que van viure i com van afrontar la violència de l'Estat, explicant també com s'han generat els llaços de solidaritat i la forma de vèncer la por per a transformar-la en resistència. També han realitzat una «denúncia jurídica» contra l'Estat evidenciant la impunitat que existeix a Mèxic.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.