Notes de premsa

Mas Carandell clou el 2n programa d’accions formatives i ocupacionals del barri del Carme

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 10/12/2008

t dijous, 11 de desembre, a les 12:00 h, es farà a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’acte de cloenda del segon programa d’actuacions formatives i ocupacionals que Mas Carandell ha realitzat, per segona vegada al barri del Carme, en el marc de la convocatòria Treballs al barri. Els programes socials tenen la continuïtat assegurada l’any 2009.

La nova sol·licitud aprovada en el marc de les mesures complementàries a la llei de barris preveu desenvolupar al llarg del 2009 un nou projecte al barri que donarà continuïtat al dispositiu CARME: tindrà una nova Casa d’oficis de recuperació d’equips informàtics per a joves, Tallers d’alfabetització digital per a la població adulta, i un programa experimental anomenat “Reutilitzant” que preveu contractar 5 persones per a duu a terme un projecte de reciclatge i reutilització d’equips informàtics. El barri del Carme de Reus va ser un dels tretze barris de tot Catalunya seleccionats en la primera convocatòria d’ajuts de millora de barris i a finals del 2006, Mas Carandell va iniciar les primeres accions d’ocupació en aquest indret.
A l’acte d’aquest dijous hi assistiran l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, la Regidora d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, el Regidor de Formació, Jose Allueva i Ramon Inglés, Director Territorial del Servei d’Ocupació de Catalunya.
Les accions dutes a terme des de finals de 2007, amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Reus, han estat:
Per una banda la II Casa d’oficis del barri en l’especialitat de Reparació i manteniment d’equips microinformàtics, dotada amb 16 places per a joves de 16 a 24 anys en situació d’atur i que n’ha acollit 21.
Un Taller d’ocupació de Mediació sociosanitària per a majors de 25 anys en situació d’atur, amb vuit places.
Un curs de Dependent/a de comerç finalitzat el mes de juny per a qualificar professionalment en aquest sector, i que va inserir 5 alumnes del col·lectiu que incloïa dones en situació d’atur i dones que treballaven.
I finalment, el dispositiu d’inserció laboral adreçat a dones CARME, que dotat de 140 places, ha atès 160 participants. El dispositiu ja té un 64,29% d’inserció, bàsicament mitjançant contractes eventuals. D’altra banda un 8% de les dones que han passat pel recurs estan formant-se per ampliar les seves competències professionals i poder accedir a un lloc de treball. De les dones ocupades el 36% ho ha fet en el sector de serveis a la comunitat, el 17% en el sector del comerç, un altre 17% en empreses agràries, un 15% en empreses industrials, el 14% en l’àmbit de l’hoteleria i turisme i un 1% en empreses de transports i comunicacions.

Per desenvolupar aquests programes Mas Carandell compta actualment amb tres punts d’actuació al barri del Carme, un a l’avinguda President Companys que acull el dispositiu CARME, un a la plaça de la Patacada on se situa la Casa d’oficis i un tercer al carrer Baix del Carme dotat amb una aula d’informàtica.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.